Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Konečne prichádza vytúžené oteplenie! Počasie takmer ako v lete, má to však háčik

Žena na slnku Zobraziť galériu (2)
Žena na slnku (Zdroj: Getty Images)

SLOVENSKO - Po dlhom čase sa na Slovákov usmiali slnečné lúče. Práve v deň volieb do Európskeho parlamentu mnohí preto radšej smerovali na výlety do prírody. Členovia komisií ale veria, že občania sa dostavia vo večerných hodinách. Napriek priaznivým predpovediam, však netreba zabúdať aj na možnú hrozbu.

Ako uviedol Slovenský hydrometeorologický ústav na svojej facebookovej stránke, v sobotu a v nedeľu bude po dlhom čase na juhu Slovenska na viacerých miestach letný deň. Teploty totiž vystúpia aj na 26 stupňov Celzia.

ONLINE Slováci rozhodujú o zastúpení v europarlamente

"Model Aladin predpokladá, že v sobotu dosiahne najvyššia denná teplota väčšinou 18 až 24°C a v nedeľu väčšinou 20 až 26°C. Vzhľadom na očakávanú teplotu v hladine 850 hPa a tiež aj vzhľadom na to, že počas oboch dní bude u nás prevládať malá, prechodne zväčšená oblačnosť a viať bude väčšinou len slabý vietor je pravdepodobné, že maximálna teplota bude v oboch dňoch v nížinách približne o 16°C vyššia než očakávaná teplota v hladine 850hPa," priblížilo podrobne SHMÚ.

Sobotné počasie v hlavnom meste je ukážkové. Mnohí si slnečné lúče užívajú na brehu Dunaja.
Zobraziť galériu (2)
Sobotné počasie v hlavnom meste je ukážkové. Mnohí si slnečné lúče užívajú na brehu Dunaja.  (Zdroj: Tip čitateľa)

Je teda dosť pravdepodobné, že v nížinách na juhu Slovenska, a to predovšetkým na juhozápade, dosiahne maximálna teplota v sobotu úroveň okolo 25°C a v nedeľu 25 až 26, ojedinele až do 27°C.

Hrozia povodne

Má to však aj jeden háčik. V okrese Michalovce aj naďalej platí meteorologická výstraha 2. stupňa pred povodňami z trvalého dažďa. "Vzhľadom na spadnuté zrážky a výrazný vzostup vodných stavov na Ukrajinskej časti povodia je predpoklad vzostupu vodných hladín na Latorici, s možnosťou dosiahnutia, resp. prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom PA. Vývoj hydrologickej situácie bude priebežne aktualizovaný," uvádza sa na webe SHMÚ.

Viac o téme: PočasiePredpoveďSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu