Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Do gardy sa hlásia aj Slováci!

Členom Maďarskej gardy môže byť každý muž či žena nad 18 rokov maďarskej národnosti nezávisle od štátneho občianstva.
Členom Maďarskej gardy môže byť každý muž či žena nad 18 rokov maďarskej národnosti nezávisle od štátneho občianstva. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA/BUDAPEŠŤ - Polovojenská organizácia Maďarská garda nemá problém s tým, aby jej členmi boli aj občania iných štátov. Uvádza sa to priamo v jej propagačných materiáloch. Podľa najnovších informácií Nového Času majú o členstvo v garde záujem aj Slováci. Do svojich radov ich však zatiaľ nevzali.

Členom Maďarskej gardy môže byť každý muž či žena nad 18 rokov maďarskej národnosti nezávisle od štátneho občianstva,“ uvádza sa v informačných letákoch. „Samozrejme, hlásia sa do radov Maďarskej gardy aj ľudia zo Slovenska, ale tých sme ešte medzi svojich členov neprijali,“ uviedla pre Nový Čas Krisztina Szabó z Maďarskej gardy.

Dodala, že „Maďarská garda zatiaľ nemá člena spoza maďarských hraníc. Aj 21. októbra 2007 prísahu zložili len občania domácej krajiny, teda občania Maďarska“. K otázke, prečo Slovákov zatiaľ medzi seba neprijali, sa do uzávierky tohto vydania Maďarská garda nevyjadrila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu