Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Očakávaná rekonštrukcia Rooseveltovej nemocnice: Lekári jasne vyjadrili svoje stanovisko

Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici
Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici (Zdroj: FB / Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica)

BANSKÁ BYSTRICA - Tridsať prednostov kliník a primárov oddelení Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici zverejnilo v stredu na webovej stránke nemocnice vyhlásenie, v ktorom podporujú rekonštrukciu tohto zdravotníckeho zariadenia. Vláda ešte v januári schválila na tento účel viac než 100 miliónov eur. Vyhlásením reagujú na tvrdenia odporcov obnovy, ktorí za tie peniaze uprednostňujú výstavbu novej nemocnice.

"My, prednostovia a primári Rooseveltovej nemocnice, ktorí sme jej srdcom a garantujeme poskytovanie zdravotnej starostlivosti, vyhlasujeme, že jediným reálnym riešením pre kontinuitu kvality pre Bystričanov, obyvateľov nášho kraja aj pacientov celého Slovenska, je rekonštrukcia našej nemocnice. Je to jediná dosiahnuteľná alternatíva, ktorú nám svojím uznesením garantuje vláda," uvádzajú lekári.

Výstavbu novej nemocnice označujú za chiméru. "Ide o víziu súkromníka na súkromnom pozemku s vlastnou ambíciou, ktorá nerešpektuje kontinuitu poskytovania zdravotnej starostlivosti a nezastupuje nás, lekárov nemocnice. Preto sa od akejkoľvek takejto súkromnej aktivity dištancujeme," tvrdí sa vo vyhlásení.

Rekonštrukcia nemocnice sa má začať koncom tohto roka a ukončená by mala byť v roku 2023. Uskutoční sa za plnej prevádzky a pacienti by nemali vnímať žiadne obmedzenia. Podľa riaditeľky Rooseveltovej nemocnice Miriam Lapuníkovej projekt obnovy zariadenia počíta s obvodovým plášťom, strechami, výmenou okien i tepelným hospodárstvom vrátane klimatizácie.

Viac o téme: RekonštrukciaLekáriBanská BystricaRooseveltova nemocnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu