Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pravda o zdravotných problémoch: PRVÉ FOTO Roberta Fica po kolapse

Zobraziť galériu (5)

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD a expremiér Robert Fico má opäť zdravotné problémy. Podľa prvotných informácií mal byť hospitalizovaný v špecializovanom zariadení v Bratislave. Informáciu pre agentúru TASR potvrdili dva od seba nezávislé zdroje. Hovorca strany Ján Mažgút neskôr správu o hospitalizácii politika poprel.

Podľa zdroja topky.sk mali expremiéra potrápiť zdravotné problémy v utorok podvečer po oslavách MDŽ v Bratislave. Tentokrát však nemalo ísť o srdcovú slabosť, expremiéra mala skoliť viróza. V súčasnosti však už nemá byť hospitalizovaný, dokonca sa venuje pracovným povinnostiam. 

Manželka Roberta Fica Svetlana na návšteve v nemocnici v roku 2016.
Zobraziť galériu (5)
Manželka Roberta Fica Svetlana na návšteve v nemocnici v roku 2016.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Strana Smer správu dementovala

Smer-SD informáciu o hospitalizácii predsedu neskôr poprela. Potvrdila to aj hovorkyňa NÚSCH Soňa Valášiková. Podľa hovorcu Jána Mažgúta sa má Fico nachádzať v centrále strany. "Radi by sme oficiálne dementovali zverejnené informácie o hospitalizácií predsedu strany SMER – sociálna demokracia Roberta Fica. A zároveň uviedli, že pán predseda sa aj v týchto chvíľach nachádza na centrále strany SMER – SD," vyjadril sa Mažgút.

Robert Fico v spoločnosti hovorcu strany Jána Mažgúta. Smer-SD správu o hospitalizácii poprel.
Zobraziť galériu (5)
Robert Fico v spoločnosti hovorcu strany Jána Mažgúta. Smer-SD správu o hospitalizácii poprel.

Koaličná rada bola podľa hovorcu zrušená na základe dohody partnerov. Nemalo to teda súvisieť s hospitalizáciou Fica. Zísť by sa mala na budúci týždeň, avizoval premiér Peter Pellegrini.

Lídri Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd mali hovoriť o finančnej pomoci v rámci Dohody o obrannej spolupráci so Spojenými štátmi americkými, či návrhoch na zmeny daní a voľbe kandidátov na ústavných sudcov. Otvorená je aj otázka nového ministra financií po Petrovi Kažimírovi, ktorý odchádza na post guvernéra Národnej banky Slovenska.

Problémy so srdcom

Predsedu vládneho Smeru-SD trápili zdravotné problémy už v minulosti. Ešte v novembri minulého roka mal vyhľadať lekársku pomoc pre problémy so srdcom, ktoré mu operovali v roku 2016 v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. O aký zákrok išlo, doteraz oficiálne nepotvrdili. Podľa medializovaných správ malo ísť o podozrenie na infarkt.

Poslanec Fico má opäť problémy so srdcom: VIDEO Lajčáka vraj vymeniť nechce

Robert Fico však na tieto informácie nereagoval. Podľa reakcie hovorcu strany Jána Mažgúta mal v tom čase prekonať "virózu, ktorú si priniesol po návrate zo zahraničnej pracovnej cesty"

Viac o téme: Zdravotné problémyRobert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu