Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Jaguar u nás zamestnáva už vyše 1500 ľudí, viac ako 98% sú Slováci

výrobné priestory v závode Jaguar Land Rover v Nitre
výrobné priestory v závode Jaguar Land Rover v Nitre (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

NITRA - Spoločnosť Jaguar Land Rover (JLR) v súčasnosti zamestnáva na Slovensku už viac ako 1 500 zamestnancov a cieľom automobilky je postupne dosiahnuť stav 2800 zamestnancov. Viac ako 98% z nich tvoria Slováci a spoločnosť predpokladá, že tento trend sa udrží aj v budúcnosti.

Až 30% všetkých zamestnancov tvoria ženy, ktoré podľa automobilky nachádzajú uplatnenie naprieč všetkými pozíciami. "Firma plánuje aj naďalej vytvárať také podmienky, aby bola pre ženy atraktívnou voľbou a aby sa zvyšoval záujem žien o štúdium aj prácu v oblasti automobilového priemyslu," ozrejmila spoločnosť JLR.

Jaguar Land Rover bude na Profesia days v Bratislave (veľtrh pracovných príležitostí) prezentovať 6. a 7. marca 20 hlavných pracovných pozícií, ktoré obsadzuje v rámci prebiehajúcej druhej náborovej vlny, ktorej výsledkom by malo byť 850 nových pracovných miest.

"Vzhľadom na prepracovaný systém vstupných školení aj priebežného vzdelávania príležitosť môžu využiť nielen skúsení kandidáti, ale aj takí, ktorí nemajú zatiaľ skúsenosti v automobilovom priemysle. Každý nový výrobný zamestnanec absolvuje 12-týždňový tréningový program v Tréningovej akadémii, ktorú spoločnosť vybudovala a otvorila minulý rok v máji. Ide o jediné takéto školiace stredisko svojho druhu, ktoré Jaguar Land Rover zriadil mimo územie Veľkej Británie," dodala spoločnosť.

Viac o téme: Jaguar Land Rover
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu