Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nekalé praktiky v Dopravnom podniku Bratislava: Nákupy predražené o stovky eur, blesková reakcia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: dpb)

BRATISLAVA - Nedávno sa na sociálnej sieti objavili informácie o praktikách manažmentu Dopravného podniku Bratislava. Podľa nich to vyzerá tak, že peniaze z podniku sa niekam strácajú a nikto presne nevie kam. Po zverejnení týchto informácií začali padať prvé hlavy.

Na sociálnej sieti na stránke Doprava v Bratislave bol zverejnený opis toho, ako sa v Dopravnom podniku nakupujú predražené diely. Opis im poskytol priamo zamestnanec dopravného podniku. Vyplýva z neho napríklad to, že za­tiaľ čo v roku 2016 na­ku­po­vali kom­pre­sory za 191 eur/kus, rok na to už pod­nik na­kú­pil presne ten istý kom­pre­sor za 749,10 eur.

„Sa­moz­rejme, zo všet­kého sa na­ku­pujú stovky ku­sov a ta­kýchto prí­pa­dov s pre­dra­že­nými die­lmi sú de­siatky. Stačí sa po­hrať so zve­rej­ne­nými do­ku­men­tmi a po­zrieť sa ná­kup náhradných die­lov. Je to jed­no­du­cho zlo­de­jina,” opísal zamestnanec.

Po zverejnení tejto výpovede sa administrátorom začali ozývať ľudia s podobnými skúsenosťami. Oficiálnym stanoviskom zareagoval aj Dopravný podnik Bratislava. 

„Infor­má­ciami, ktoré sú zve­rej­nené, sa už nové pred­sta­ven­stvo DPB, a. s. vážne za­oberá. Na­ria­dilo eko­no­mic­kému úseku vy­ko­nať ana­lýzu vý­voja cien náh­rad­ných die­lov od roku 2014. Ria­di­te­ľovi eko­no­mic­kého úseku bol až do od­vo­la­nia po­za­sta­vený vý­kon fun­kcie,“ ​napísali.

Dopravný podnik Bratislava
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Doprava v Bratislave)

Viac o téme: AutobusyDopravný podnik Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu