Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Roky ju využíval, no vlastníctvo popieral: Luxusná vila v Chorvátsku oficiálne patrí Slotovej rodine

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo)

BRATISLAVA - Ján Slota dlhé roky popieral vlastníctvo vily na chorvátskom ostrove Rab, ktorú využíval. Podľa najnovších zistení však vilu už oficiálne vlastní jeho rodina, konkrétne má ísť o Jána Slotu mladšieho.

Vila na chorvátskom ostrove Rab kedysi patrila firme Laganj, ktorú spravoval Slotov pobočník Georges Gansé. Upozornil na to vtedy týždenník Plus7dní. Slota vtedy tvrdil, že vlastní len motorku a úspory približne 30-tisíc eur po rodičoch. 

„Poberám dôchodok 1026 eur mesačne, byt mám nájomný, nevlastním ho. Vlastním len motorku a úspory po rodičoch približne 30-tisíc eur,“ povedal v novembri 2016, keď stál pred súdom za jazdu pod vplyvom alkoholu. 

Oficiálny vlastník

Podľa denník Sme je však na aktuálnom výpise z katastra nehnuteľností ako vlastník vily uvedený Ján Slota ml.. Ako vilu nadobudol, nie je jasné, pretože sa s ním nepodarilo spojiť. Pôvodný vlastník, firma Langanj, išla v roku 2013 do likvidácie.

MIMORIADNE Prví odsúdení ministri: Štefanov a Janušek z prvej Ficovej vlády dostali dlhoročné tresty

O majetku Jána Slotu sa začalo opäť hovoriť po odsúdení bývalých ministrov za SNS Mariána Janušeka a Igora Štefanova za nástenkový tender. V súťaži, ktorá nebola nikdy verejne vyhlásená, vyhrali firmy blízke práve Slotovi. Senát, ktorý ministrov odsúdil, v rozsudku napísal, že stíhaní by mali byť aj iní ľudia.

„Takýto procesný postup totiž potom mohol viesť aj k trestnému stíhaniu konečného užívateľa výhod, ktorý tendru mal poskytnúť a do určitého času aj poskytoval najvyššie politické krytie,“ napísali podľa denníka sudcovia.

Viac o téme: VilaJán SlotaChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu