Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Meteorológovia varujú: Vo viacerých lokalitách je v dôsledku hmly znížená dohľadnosť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – V okolí lokalít Čierne-Polesie, Svrčinovec, Gbelce a Skalité si musia šoféri dať pozor na horšiu viditeľnosť.

 "V dôsledku hmly je dohľadnosť znížená na 200 m," informuje Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk Pred rannou hmlou a zníženou dohľadnosťou varuje výstrahou 1. stupňa aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). „Do 10.00 h sa v okrese Komárno a Nové Zámky očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 - 200 m," uvádzajú meteorológovia na internetovej stránke SHMÚ.

Meteorológovia varujú: Vo viacerých
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. V hornatejších oblastiach Slovenska sú vozovky miestami pokryté vrstvou kašovitého alebo utlačeného až zľadovateného snehu hrúbky jeden až tri centimetre, na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá a cestách III. triedy v obvode Záborské hrúbky štyri až päť centimetrov.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na HP Herlianske Sedlo, Vrchslatina a Huty je na vozovke vrstva kašovitého až utlačeného snehu hrúbky jeden až tri centimetre, na HP Zbojská je miestami zľadovatený sneh do jedného centimetra. Cesta III/3061 Štrba - Šuňava je pre záveje uzavretá!

Viac o téme: DopravaPočasieHmla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu