Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Odborári košickej nemocnice sa búria: Žiadajú dôsledné vyšetrenie káuz úmrtia pacientov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE - Lekárske odborové združenie (LOZ) Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach žiada dôsledné vyšetrenie a vyvodenie dôsledkov medializovaných káuz zanedbania starostlivosti s následkom smrti pacientov a porušenia zákona o vedení zdravotnej dokumentácie. Združenie poukazuje na minimálne dva prípady pacientov, v ktorých pozostalí vidia zanedbanie zdravotnej starostlivosti zo strany konkrétnych lekárov košickej nemocnice. Ide o prípady z rokov 2015 a 2017.

"Životy a zdravie pacientov musia byť vždy na prvom mieste pred akýmikoľvek inými záujmami. Preto vyzývame vedenie UNLP, ako aj ostatné zodpovedné vyšetrovacie orgány, aby medializované prípady dôsledne vyšetrili a vyvrátili akékoľvek pochybenia zo strany nemocnice a jej pracovníkov," uviedol predseda LOZ UNLP Košice Martin Paulo.

"V prípade, že sa preukáže pochybenie konkrétnych osôb, žiadame dôsledné vyvodenie dôsledkov voči nim, aby tak bola verejnosť uistená o kvalite zdravotnej starostlivosti v našej nemocnici a aby bolo očistené dobré meno UNLP," konštatoval podpredseda odborového združenia Peter Zimmermann.

V oboch prípadoch stále prebieha policajné vyšetrovanie. "Vedenie UNLP plne súhlasí s vyjadrením predstaviteľov LOZ UNLP Košice a bude plne spolupracovať na dôslednom vyšetrení medializovaných káuz a očistení dobrého mena UNLP," poskytol stanovisko nemocnice vedúci oddelenia liečebno-preventívnej starostlivosti Tomáš Andráš. Vedenie UNLP podľa vyjadrenia víta vysoko profesionálne a etické vyhlásenie zástupcov zamestnancov a bude ich o výsledkoch preverovania informovať.

Viac o téme: KošiceUniverzitná nemocnica Louisa Pasteuraúmrtia pacientov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu