Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mimoriadne rušný deň pre horských záchranárov: Zasahovali takmer úplne všade

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: HZS)

VYSOKÉ TATRY - V posledný deň v roku zasahovali horskí záchranári v takmer všetkých horských oblastiach na Slovensku. Ako Horská záchranná služba (HZS) informovala na svojej internetovej stránke, najviac práce mali na lyžiarskych svahoch v Jasnej, kde ošetrili dohromady desať lyžiarov a snoubordistov.

"Vo Vysokých Tatrách potrebovali pomoc traja ľudia. V prvom prípade sa pošmykla Slovenka v blízkosti ľadového domu na Hrebienku. Po páde mala poranenú ruku. Aj druhý a tretí prípad sa stal pri schádzaní z Hrebienka, v jednom prípade si poranil nohu český občan počas jazdy na sánkach a na chodníku si zranila nohu Slovenka," konkretizovala HZS. Všetkých horskí záchranári prvotne ošetrili a následne transportovali do nemocnice, alebo odovzdali posádke Rýchlej zdravotnej pomoci.

V oblasti Malej Fatry ošetrili záchranári dohromady päť úrazov na lyžiarskych svahoch. V Kremnických vrchoch pomáhali dvom zranených bežkárom, ktorí sa zrazili na trati v Králickom sedle a jeden z nich pociťovať bolesť v hrudníku. Rovnako v dvoch prípadoch zasahovali aj príslušníci HZS z Veľkej Fatry slúžiaci na Malinom Brde.

"Na Martinských holiach v podvečerných hodinách uviazli dvaja slovenskí turisti smerujúci na vrchol Vidlica. Pre nepriaznivé počasie, stratu orientácie a vyčerpanie požiadali horských záchranárov o pomoc," uvádza ďalej HZS na svojej stránke. Záchranár ich po nájdení pomocou snežného skútra transportoval na Martinské hole.

Viac o téme: SlovenskoVysoké TatryHorská záchranná služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu