Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Plamene na železnici: Ďalšiemu rýchliku ZSSK z Košíc do Bratislavy horel rušeň

V piatok opäť horel železničný rušeň Zobraziť galériu (2)
V piatok opäť horel železničný rušeň (Zdroj: Facebook/Zomri)

BRATISLAVA - Jednému z rýchlikov smerujúcich z Košíc do Bratislavy horel v piatok popoludní rušeň. Stalo sa tak neďaleko stanice Hajnáčka pri Fiľakove (okres Lučenec). Dnes to uviedol hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Šesť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na dvoch kusoch techniky zasahovalo v piatok pri požiari rušňa rýchlika Slatina na železničnej stanici v Hajnáčke na juhu Rimavskosobotského okresu. O zásahu informovalo Operačné stredisko HaZZ Banská Bystrica.„Súprava so šiestimi vagónmi došla tesne na okraj stanice v Hajnáčke, kde ju hasiči uhasili. Cestujúci neboli ohrození. Rušeň bol odstavený na bočnú koľaj, kde z preventívnych dôvodov zostane do rána,“ informoval Marek Laššák z HaZZ Rimavská Sobota. Dodal, že hasiči sú ešte na mieste udalosti, cestujúci prestúpili do druhého rýchlika a z miesta odišli.

"K požiaru došlo krátko po 15.30 h. Nikto nebol zranený, cestujúci nemuseli byť ani evakuovaní, sú vo vlaku, kde máme vlakvedúcich, takže sú o všetkom informovaní," priblížil Kováč.  Do úvahy prichádzali podľa hovorcu dve alternatívy. "Buď bude použitý rušeň, ktorý odvezie vlak do stanice Hajnáčka, kde budú môcť cestujúci prestúpiť na iný rýchlik, alebo bude zapojený rušeň, ktorí ich odvezie až do cieľa," poznamenal Kováč.

V dôsledku požiaru mešká rýchlik 814, ktorému horela lokomotíva, v súčasnosti 90 minút. Okrem toho mešká jeden osobný vlak okolo 60  minút a rýchlik Gemeran z opačného smeru do 30 minút. Rušeň, ktorý v piatok horel, je zhruba 40-ročným dieselovým rušňom, ktorý patrí podľa ZSSK k spoľahlivým a nekazivým.

Viac o téme: PožiarOheňRušeňZSSKŽelezničná spoločnosť Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu