Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Babie leto sa nekončí: Meteorológovia prezradili, kedy teplým dňom odzvoní, takto bude cez víkend!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, SHMÚ,)

BRATISLAVA – Krásne slnečné počasie bude pretrvávať i naďalej. Slovenskí meteorológovia v priebehu tohtoročnej jesene už zaznamenali dva letné dni, kedy denná teplota pokorila hranicu 26 stupňov. Podľa ich prognózy sa teplé počasie udrží v nadchádzajúcom týždni. Následne príde ochladenie.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v stredu na svojom facebookovom účte uviedol, že v októbri ide už o druhý letný deň na našom území za sebou. Meteorologická stanica ho zaznamenala v Banskobystrickom kraji a na východe Podunajskej nížiny. „Teplé a suché počasie bude pretrvávať. V ďalších dňoch neočakávame výrazné ochladenie, spočiatku budú popoludňajšie maximá približne na dnešnej úrovni, neskôr sa nepatrne znížia,“ avizoval ústav.

V sobotu bude krásne a slnečno

Malo by byť jasno až polojasno. V noci a dopoludnia sa môže ojedinele tvoriť hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota 11 až 6, v dolinách miestami okolo 4 stupňov. Najvyššia denná teplota 20 až 25 stupňov Celzia. Bude bezvetrie alebo bude fúkať slabý, cez deň na juhozápade prevažne juhovýchodný vietor rýchlosťou do 20 kilometrov za hodinu.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)


Čítajte aj: Leto 2018 bolo jedno z najteplejších v histórii meraní: VIDEO Zhodnotenie klimatológa


V nedeľu bude naďalej teplo

Rovnaké počasie by malo prevládať i v nedeľu. Najnižšia nočná teplota 11 až 6, v dolinách miestami okolo 4 stupňov. Najvyššia denná teplota 19 až 24 stupňov Celzia. Fúkať by mal slabý, cez deň na západe prevažne juhovýchodný vietor rýchlosťou 5 až 25 kilometrov za hodinu.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Viac o téme: PredpoveďVíkend
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu