Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Siamské sestričky: Andrejke vyoperovali obličku

Andrejka a Lucka Tóthové. Andrejka (vľavo) podstúpila od narodenia už deviatu operáciu.
Andrejka a Lucka Tóthové. Andrejka (vľavo) podstúpila od narodenia už deviatu operáciu. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Strach prežíva v týchto dňoch aj Melita Tóthová, mama siamských dvojčiat Andrejky a Lucky (7). Bojí sa o zdravie svojej Andrejky, ktorej v detskej nemocnici na bratislavských Kramároch včera vyoperovali obličku.

Melita Tóthová je v týchto dňoch v Bratislave pri svojej milovanej Andrejke. „Aj keď viem, že dcérka môže žiť aj s jednou obličkou, mám o ňu obavy. Pre Andrejku to bola už deviata operácia,“ povedala ustarostená mama. Operácia jej dcérky bola plánovaná kvôli poruche funkcie dolných močových ciest. Prebehla, našťastie, hladko. „Oblička bola poškodená, bola v nej infekcia a nebola funkčná,“ povedal primár urologického oddelenia Vladimír Polák. Dievčatko čaká ešte jedna operácia, keďže má poškodenú aj druhú obličku. „Uvažujeme, že ju budeme operovať o tri-štyri mesiace, bude to rekonštrukčná operácia,“ dodal Polák.

Dievčatká prišli na svet pred siedmimi rokmi. Keď mali pol roka, lekári ich pod vedením profesora Jaroslava Simana oddelili.

Melita je v neustálom kontakte s Mariannou - mamičkou siamských dvojčiat Marka a Miška. „Keď operovali jej synov, písali sme si esemesky. Stretli sme sa aj tu v nemocnici v bufete,“ spomenula Melita.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu