Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Varovanie pred povodňami stále trvá: FOTO Horúcu sobotu vystrieda dážď

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Vyzerá to tak, že cez víkend sa opäť oteplí. Slovenskí meteorológovia predpovedajú, že v sobotu bude až 31 stupňov. Pršať by malo len ojedinele. Zdôraznili však, že ešte stále trvá výstraha prvého stupňa pred povodňou, ktorá platí pre viaceré okresy na severnom Slovensku.

Na severe hrozia povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 1. stupňa pred povodňou, ktorá platí pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa do 14. hodiny. „Vzhľadom na už spadnuté zrážky a nasýtenosť povodí boli zaznamenané vzostupy až výrazné vzostupy vodných hladín. Podľa predpokladaného vývoja počasia očakávame prevažne poklesy vodných hladín,“ informuje SHMÚ.

Výstraha 1. stupňa pred
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Piatok

Bude oblačno až zamračené, na západnom a strednom Slovensku a k večeru aj na východe sa bude oblačnosť postupne zmenšovať. Miestami sa vyskytne dážď, prehánky, ojedinele aj búrky. Na západe hrozia zrážky len ojedinele. Najvyššia denná teplota 25 až 30, v Žilinskom kraji, na Spiši a Horehroní väčšinou 20 až 25 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 metrov okolo 14 stupňov Celzia. Fúkať bude severozápadný až severný vietor rýchlosťou do 6 metrov za sekundu (20 kilometrov za hodinu), v Banskobystrickom kraji väčšinou slabý vietor. Predpokladané množstvo zrážok je do 7 milimetrov, pri búrkach a ojedinele aj inde okolo 15 milimetrov.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Sobota

Vyskytne sa prevažne malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele hrozia aj prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota 17 až 12, v údoliach miestami okolo 10 stupňov. Najvyššia denná teplota 26 až 31, na Orave, Liptove a Spiši okolo 24 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý vietor.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Nedeľa

Spočiatku len malá oblačnosť, od juhozápadu bude oblačnosť postupne pribúdať. Miestami - najmä na juhu sa vyskytnú prehánky, dážď alebo búrky. Najnižšia nočná teplota 18 až 13, v dolinách miestami okolo 11 stupňov. Najvyššia denná teplota 24 až 29 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý vietor, pri búrkach prechodne zosilnie.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Viac o téme: PovodnePredpoveďVýstraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu