Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dávajte si pozor na dovolenkách a letných brigádach: Otrasný zážitok Slováka na grilovačke

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Leto patrí nielen dovolenkám a oddychu, ale je aj časom študentských brigád. Nezriedka sa stane, že sa človeku prihodí počas pobytu v zahraničí úraz, ktorého liečenie musí následne uhradiť poisťovňa. Čo všetko už Slovákov počas relaxu za hranicami domoviny postretlo? Nejde pritom vždy len o smutné príhody, ale častokrát aj rôzne bizarné momenty.

Ísť na dovolenku za hranice Slovenska bez poisťovne je hazard prinajmenšom s vlastnou peňaženkou. Komerčné cestovné poistenie by preto pre každého dovolenkára malo byť samozrejmosťou; v prípade potreby totiž môže klientovi ušetriť tisíce eur. Union poisťovňa v tejto súvislosti zaznamenala zvýšený počet poistných udalostí mladých študentov, ktorí sú na zahraničných brigádach, ale aj detí na dovolenkách. "Ide najmä o ošetrenia, hospitalizácie či repatriácie počas pobytov v zahraničí," spresnil hovorca Union poisťovne Matej Neumann. A tu je zopár konkrétnych prípadov:

Dávajte si pozor na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Prišla o žalúdok

Osemnásťročná klientka musela byť hospitalizovaná v Egypte kvôli bolestiam brucha. Išlo o obštrukciu hrubého čreva, počas následnej operácie jej musela byť odstránená časť žalúdka, po ktorej bola dievčina hospitalizovaná na jednotke intenzívnej starostlivosti. Neskôr ju letecky previezli s lekárskym sprievodom naspäť na Slovensko. Ďalšia len sedemnásťročná klientka bola v akútnom a život ohrozujúcom stave hospitalizovaná v Grécku. Náklady na operáciu apendixu v súkromnej nemocnici vyšli na skoro 10-tisíc eur. Ďalšie financie si vyžiada letecký prevoz do vlasti. Martina Bubáková z oddelenia likvidácie poistných udalostí spomenula aj najvyššiu poistnú udalosť Unionu v histórii. Bola ňou záchranná akcia v Nepále, ktorá vyšla na viac ako 250-tisíc eur. 

Dávajte si pozor na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Chcel pohladkať psa, kruto na to doplatil

Niektoré prípady majú tak trochu tragikomický nádych. Dokazuje to prípad muža, ktorého počas grilovačky pri ceste na toaletu zasiahol do ruky vystrelený brok zo vzduchovky. Ošetrenie tohto zranenia v nemocnici vyšlo na približne 3000 eur. Ďalšieho klienta pohrýzol v hoteli v Štrasburgu pes, keď sa ho pokúsil pohladkať. Cena za pohladkanie psa nebola malá, pretože následné zašitie ruky u lekára stálo viac 200 eur. 

Viac o téme: DovolenkaPoistná udalosťZranenieúraz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu