Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šikovný úradník: Vyhadzov, odstupné 236-tisíc Sk a ešte lepšie miesto!

Na postup Slovenského pozemkového fondu si posvieti aj minister Jureňa.
Na postup Slovenského pozemkového fondu si posvieti aj minister Jureňa. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Predstavte si, že prídete o prácu, pretože ste nadbytočný. Zamestnávateľ vás vraj už nepotrebuje, aby ste však nerobili problémy, vyplatí vám štedré odstupné vo výške 236 000 Sk. Po štyroch mesiacoch sa situácia radikálne zmení. Vrátite sa na ten istý úrad a dostanete ešte lepší flek. Tak ako úradník Peter Hasička zo Slovenského pozemkového fondu, ktorý patrí pod ministerstvo pôdohospodárstva.

Za všetkým je podľa informácií Nového Času maličkosť - politická výmena vo vedení Slovenského pozemkového fondu. Ten až donedávna riadil nominant Strany maďarskej koalície, pre ktorého bol Peter Hasička nadbytočný. Nový riaditeľ, nominant Smeru Miloslav Šebek, ho však zobral späť. Z nepotrebného úradníka urobil tretieho poradcu, hoci dovtedy na úrade pôsobili iba dvaja. „Bol prijatý na úsek generálneho riaditeľa. Na miesto, ktoré sa uvoľnilo po pracovníčke, ktorá nastúpila na riadnu materskú dovolenku,“ tvrdí hovorca fondu Ľudovít Kavjak.

Zaujímavá je aj suma, ktorá úradníkovi zostala z odstupného vo výške 236-tisíc korún. Keďže po štyroch mesiacoch začal opäť pracovať pre toho istého zamestnávateľa, mal by vrátiť jeho podstatnú časť. O akú sumu však v skutočnosti ide, Peter Hasička nepovedal a odkázal nás na hovorcu fondu. Ladislav Kavjak však s tým tiež robil tajnosti. Podotkol len, že jej vrátenie dohodli minulý týždeň. A to presne v čase, keď sa o celý prípad začal zaujímať Nový Čas a takmer mesiac po opätovnom nástupe úradníka do práce. Podľa nášho zdroja zostane Petrovi Hasičkovi z odstupného vyše 100-tisíc korún.

Postup pozemkového fondu v tomto prípade sa nepozdáva ani ministrovi pôdohospodárstva Miroslavovi Jureňovi (HZDS). „Nesúhlasím s takýmto konaním pána generálneho riaditeľa. Mal by učiniť nápravu, alebo minimálne poskytnúť verejnosti vysvetlenie,“ povedal Novému Času.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu