Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dárius (5) sa vydal na cestu nádeje!

Dárius Majer (5) miluje hudbu, maľovanie a chce žiť. Zobraziť galériu (2)
Dárius Majer (5) miluje hudbu, maľovanie a chce žiť. (Zdroj: Nový Čas)

MICHAL NA OSTROVE - Dočkal sa! Smrteľne chorý Dárius Majer (5) vyrazil s najbližšími na cestu nádeje do Kyjeva. Chlapček s veselými očami trpí nevyliečiteľnou svalovou atrofiou a preto sa nemusí dožiť puberty. Jeho rodine a priateľom sa aj vďaka nášmu denníku - ktorý o ňom informoval prvý - podarilo vyzbierať 400-tisíc Sk na liečenie.

„Na vyše 1 400 kilometrov dlhú cestu ideme autom. Veľmi nám pomohol vojenský pridelenec Ukrajiny na Slovensku, ktorý vybavil ušetrenie od zdĺhavého čakania na hranici,“ povedala rodinná priateľka Majerovcov Erika Razgyelová, ktorá stojí za zrodením nadácie Dáriusa Majera. Tá zatiaľ získala prostriedky na prvé liečenie – viac ako 400-tisíc Sk. Liečebných pobytov však treba absolvovať aspoň päť. Osud chorého chlapca mnohých nenechal ľahostajnými. Prispievali firmy, jednotlivci aj športovci.

Dárius sa narodil ako zdravý a naučil sa chodiť. Keď mal 14 mesiacov, prišli prvé problémy pri pohybe a lekári mu diagnostikovali svalovú atrofiu. Chlapček je dnes odkázaný na invalidný vozík a nemusí sa dožiť puberty. Jeho ťažkú chorobu experimentálne liečia v Číne, USA a na kyjevskom Inštitúte neurochirurgie.

„Medzi liečbami nesmie byť dlhšia prestávka ako šesť či sedem mesiacov. Na ďalší pobyt preto musíme ísť v marci. Budeme bojovať a dokážeme to. Veľmi si prajem, aby môj Dáriusko žil,“ dodala chlapcova mama Rita.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu