Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Podnecoval k rasovej nenávisti: Za šírenie extrémistických materiálov dvojročný trest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA - Trest dva roky odňatia slobody podmienečne za extrémistické prejavy uložil dnes sudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici 34-ročnému Róbertovi Fritzovi z Hliníka nad Hronom. Súd vyhlásil rozsudok po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry s vodičom kamióna Fritzom.

Fritz priznal, že v rokoch 2015 až do augusta minulého roku na sociálnej sieti pod svojím menom zverejnením rôznych textových a obrazových materiálov prejavil extrémistické názory, podnecujúce k násiliu a nenávisti voči skupine osôb. Išlo o rôzne fotografie propagujúce skupiny a hnutia smerujúce k potláčaniu základných práv a slobôd. Pri domovej prehliadke jeho bytu sa našli rôzne predmety, oblečenie, mobilné telefóny, tablet a iné s extrémistickou symbolikou.

Kamionista Fritz tým spáchal prečin podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti v súbehu so zločinom rozširovania extrémistických materiálov. Verdikt súdu je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči nemu neodvolá. Počas trojročnej skúšobnej lehoty nesmie Fritz spáchať ani priestupok.

Viac o téme: TrestExtrémizmusSúd SlovenskoRóbert Fritz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu