Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Parlamentný bufet sa zmenil na nóbl reštauráciu: FOTO Cenová politika v ňom vás dostane do kolien!

Zrekonštruovaný parlamentný bufet. Zobraziť galériu (7)
Zrekonštruovaný parlamentný bufet. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Počas stredajšieho prejavu prezidenta Kisku o stave republiky na pôde NR SR sme si prehliadli aj zrenovovaný parlamentný bufet, ktorý teraz môže pokojne konkurovať aj prestížnym bratislavským reštauráciám. Do nóbl vybavenia a dizajnu sa investoval cca milión eur. A dá sa tam do sýtosti najesť doslova za pár centov. Napríklad taká horúca polievočka vás vyjde len na 42 centov.

Parlamentný bufet a kuchyňa prešli po 24 rokoch prevádzky rozsiahlou rekonštrukciou. Po ročnej prerábke sú naozaj na nepoznanie. Novým luxusným priestorom neodolali v stredu ani naši politici, ktorí sa v bufete počas prestávok neváhali pohostiť.

Zrekonštruovaný parlamentný bufet vyzerá naozaj luxusne.
Zobraziť galériu (7)
Zrekonštruovaný parlamentný bufet vyzerá naozaj luxusne.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Cenovo prekvapila chutná polievka, ktorá stojí len 42 centov. Druhé jedlo sa pohybuje v cenovom rozpätí od 4,87 do 5,88 eur. Hladní nezostanú ani tí politici, ktorí preferujú aktívny životný štýl. Pre nich parlamentná kuchyňa pripravila špeciálne fit menu, ktoré vyjde o čosi viac.

Lahôdky v chladiacom boxe za zlomok ceny.
Zobraziť galériu (7)
Lahôdky v chladiacom boxe za zlomok ceny.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Zrekonštruovaný parlamentný bufet.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

V sortimente nechýbajú ani šunkovo-syrové či salámovo-syrové bagetky, ktoré stoja 1,47 eura. Ale napríklad také chlebíčky, ktoré sú v chladiacom boxe umiestnené vyššie, stoja už 3 eurá. V ponuke neabsentuje ani treska (1,14 eur), či parížsky šalát v hodnote 97 centov.

Chutné obedové menu je naozaj pestré.
Zobraziť galériu (7)
Chutné obedové menu je naozaj pestré.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Zrekonštruovaný parlamentný bufet.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Zrekonštruovaný bufet sa po ročnej prerábke otvoril v utorok 12. júna. „Zlý hygienický štandard a dlhé roky fungovania parlamentnej kuchyne si vyžiadali jej celkovú rekonštrukciu. Zmenou prešiel aj parlamentný bufet. Po 24 rokoch nepretržitého fungovania sa kompletne menila elektrika, vodoinštalácia, vzduchotechnika, plyn aj chladenie. Rozsiahla rekonštrukcia skončila načas a dnes oficiálne kuchyňa začína svoju riadnu prevádzku,“ uviedol Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

Zrekonštruovaná kuchyňa bufetu.
Zobraziť galériu (7)
Zrekonštruovaná kuchyňa bufetu.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Podľa odboru sa oproti predpokladanej hodnote zákazky podarilo vďaka transparentnej súťaži ušetriť viac ako 130-tisíc eur. „Vďaka ďalším racionalizačným opatreniam a dobrému riadeniu stavebných prác sa na celkových výdavkoch ušetrilo viac ako 42.000 eur. Parlamentný bufet a kuchyňa slúžia denne pre viac ako 650 ľudí,“ uvádza sa v stanovisku.

Viac o téme: NR SRKuchyňaBufet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu