Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Boj s veternými mlynmi: Bratislava je zamorená reklamami, FOTO vyrastajú obrovské bilboardy

Primátor Bratislavy bojuje proti vizuálnemu smogu v hlavnom meste. Zobraziť galériu (2)
Primátor Bratislavy bojuje proti vizuálnemu smogu v hlavnom meste. (Zdroj: FB/Ivo Nesrovnal)

BRATISLAVA – Primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal dlhodobo prezentuje boj proti vizuálnemu smogu. Nesrovnal dokonca sám likvidoval reklamné trojnožky v meste. Zdá sa však, že ide o boj s veternými mlynmi.

Bratislava je zamorená reklamnými pútačmi a primátor sa rozhodol proti vizuálnemu smogu bojovať a odstraňovať ich. V týchto dňoch ale na Bajkalskej ulici v Ružinove vyrastajú obrovské reklamné pútače.

Len za pár hodín pribudli dva. Pritom v apríli minulého roka prijali mestskí poslanci na rokovaní mestského zastupiteľstva uznesenie, na základe ktorého sa má znižovať vizuálny smog v Bratislave. Primátor sa sám na sociálnych sieťach pochválil odstránením niekoľkých reklamných bilboardov.

V bratislavskom Ružinove pribudli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Milina Benecova)

"Čistenie mesta od nelegálnej reklamy patrí medzi moje priority. Včera sme odpílili nelegálny bilbord na Karadžičovej – na pozemku mesta. Na jeho odstránenie nám dal súhlas Stavebný úrad Staré Mesto. Okrem tohto však odpílime viac ako 50 ďalších po celom meste: Ružinov, Bratislava - Nové Mesto, Rača, Petržalka, Vrakuňa či Záhorská Bystrica," uviedol v apríli na tlačovej konferencii Nesrovnal.

Bratislavčania tak majú pocit, že je to čistý výsmech. "Tak, avizujú ako bojujú proti vizuálnemu smogu, a potom tu postavia dve ohyzdné obludy," posťažovala sa pani Mária. Podobne reagujú aj ďalší obyvatelia mesta. Primátor Ivo Nesrovnal nám na otázky zatiaľ neodpovedal.

Viac o téme: BratislavaVizuálny smog
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu