Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Za úspechy a krachy na MS v hokeji môže Fico, Dzurinda a Radičová: Slovensko rieši bizarnú náhodu

Rihanna Zobraziť galériu (2)
Rihanna (Zdroj: SITA/Jozef Jakubčo, Marko Erd, Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Majstrovstvá sveta sa pre slovenských hokejistov skončili. Po piatykrát sme sa nedostali zo základnej skupiny a skončili sme pred bránami štvrťfinále. Na internete sa však objavil obrázok, ktorý baví Slovákov. Zdá sa, že naše úspechy a neúspechy môže aj politika.

Na sociálnej sieti sa objavila zaujímavá štatistika, ktorá spája hokej s politikou. Úspechy i neúspechy slovenského tímu na majstrovstvách sveta v hokeji sú porovnané s premiérom krajiny. Štatistika začína v v roku 1996. V premiérskom kresle sa odvtedy objavili Vladimír Mečiar, Mikuláš Dzurinda, Robert Fico a Iveta Radičová. 

Za úspechy a krachy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Vtipné je, že v rokoch, keď bol premiérom Mečiar a Fico slovenský tím nepostúpil zo základnej skupiny. V čase Dzurindu a Radičovej sme boli v štvrťfinále a vyššie a získali sme tri medaily. Táto štatistika je však naozaj zábavná a je veľká náhoda, že to vyšlo práve takto.

Je to blbosť, politika do športu nepatrí

"Väčšiu blbosť som nepočul," povedal pre Topky Vinco Lukáč, bývalý profesionálny hokejista a poslanec za SNS. "Politika s tým nemá absolútne nič spoločné. Hrali sme aj za našej éry aj za Sovietsky zväz, takže je to naozaj blbosť. Kto to berie na svoje triko, tak je chrapúň," povedal s tým, že či už ide o úspech, alebo neúspech, nemá to s tým nič spoločné.

"Politika do športu nepatrí a nemá to s tým nič spoločné a kto to robí, tak je to provokácia. Radšej by sme sa mali zamyslieť na inými vecami. Ľudia nemajú z čoho žiť a tak vyzerá celá republika a aj šport. Na Slovensku sme hlboko klesli vo všetkom," dodal Lukáč. "Príde mi to naozaj zábavné," napísal Richard Lintner. Štatistiku kvôli internej dohode nekomentoval, pretože sa do politických tém nemiešajú.

Viac o téme: HokejRobert FicoIveta RadičováMikuláš Dzurinda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu