Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragédii unikol len o vlások: Matúš mal v aute dieťa, pristálo na ňom vrece s cementom

Obec Jasov. Zobraziť galériu (3)
Obec Jasov. (Zdroj: TASR/František Iván)

JASOV – Z malej osady neďaleko Košíc majú vodiči nočnú moru. Ak prechádzajú popri Jasove, musia si dávať pozor - tamojší obyvatelia totiž útočia na autá. Výnimkou nebol ani Matúš, ktorému do čelného skla hodili vedro s cementom.

Už roky vodiči upozorňujú políciu a starostu obce Jasov na to, že obyvatelia obce páchajú škody na ich majetkoch, pričom v mnohých prípadoch ohrozujú aj životy. Na vlastnej koži to zažil aj Matúš, ktorý so svojím synom popri obci prechádzal v aute. Spomína, že mladíka, ktorý v rukách držal vedro plné cementu, spozoroval až v poslednej chvíli.

„Mladý osadník mi hodil približne o desiatej hodine večer vedro plné cementu a piesku do čelného skla, tým mi spôsobil škodu na čelnom skle, na kapote a vlastne na celom vozidle,“  povedal Matúš pre Noviny.sk.

Obec Jasov v okrese Košice-okolie.
Zobraziť galériu (3)
Obec Jasov v okrese Košice-okolie.  (Zdroj: TASR/František Iván)

Pokračoval, že v tom čase bolo na vozovke veľa áut a ak by strhol volant, situácia sa mohla skončiť tragicky. „Mohlo to dopadnúť oveľa horšie, ak by som strhol volant. Asi by som zrazil ostatných účastníkov, bola ich tam kopa.“

Tragédia pri Spišskej N. Vsi: Peťka (†3) prebiehala cez cestu, smrteľná zrážka

Matúš viezol v aute aj svojho syna. Priznal, že po incidente v strachu pokračoval ďalej v jazde. Zastavil až o niekoľko kilometrov ďalej, keď sa skontaktoval s políciou. „Privolaná hliadka prišla rýchlo, za čo im ďakujem, ale nie je možné to riešiť nijako,“ povedal s dodatkom, že trestné oznámenie nepodal.

Košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová informovala, že v katastri obce Jasov boli podobné skutky zaznamenané aj v minulosti a boli zadokumentované ako priestupky proti majetku. „Dopravno-bezpečnostná situácia v danom úseku je naozaj nepriaznivá a na jej vyriešenie nepostačujú len opatrenia zo strany Policajného zboru,“ dodala Ivanová. Popri spomínanej ceste totiž nevedie žiaden chodník.

Starosta obce Jasov Gabriel Nagy.
Zobraziť galériu (3)
Starosta obce Jasov Gabriel Nagy.  (Zdroj: TASR/František Iván)

Starosta obce Gabriel Nagy potvrdil, že o probléme vie, pričom dodal, že situácia je najhoršia v letných mesiacoch. „Sedia na ceste, ležia, je to dosť problematická časť,“ vysvetlil pre televíziu JOJ.

Starosta argumentoval aj tým, že na zavedenie rómskych hliadok v obci im chýbajú peňažné prostriedky. „Mali sme žiadosť podanú už trikrát, ale zatiaľ sa nám nepodarilo získať finančné prostriedky na rómske hliadky, takže ich zatiaľ nemáme.“  

Viac o téme: NehodaVodičiJasovCestaOsada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu