Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zuzana Bérešová prehovorila: Poprela pravdivosť lekárskej správy, že ju v roku 2003 zbil exmanžel

Imrich Béreš Zobraziť galériu (2)
Imrich Béreš (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA – Finančník a exposlanec NR SR za stranu ANO Imrich Béreš, ktorý je možný kandidát na prezidenta, zvolal na pondelok tlačovú konferenciu, kde má vyjadriť svoje stanovisko k lekárskej správe jeho exmanželky, ktorá vyplávala na povrch v piatok 13. apríla. V lekárskej správe z 26. februára 2003 sa píše, že exmanželka Imricha Béreša prišla s ťažkými zraneniami na bratislavské Kramáre. Bérešová vtedajšia manželka Zuzana Bérešová ošetrujúcemu lekárovi povedala, že ju jej manžel surovo zbil. Lekársku správu zverejnil Denník N. Béreš pravdivosť správy poprel a označil ju ako nedôveryhodnú napodobeninu, ktorú vidí prvý raz v živote. Zuzana B. ju najnovšie poprela tiež.

V zime v roku 2003 krátko pred dvanástou hodinou na poludnie bola na urgentný príjem na bratislavských Kramároch prijatá Zuzana Bérešová, ktorá povedala, že ju zbil vlastný manžel (Imrich Béreš). „Udáva, že manžel prišiel v ebriete a fyzicky ju napadol, visela cez zábradlie balkóna, má veľké hematómy na stehnách, dolných končatinách, exoricia na rukách, škrtil ju,“ stojí v lekárskej správe z 26. februára 2003.

Znamená to, že podľa správy bola Zuzana B. napadnutá Imrichom B., ktorý jej pod vplyvom alkoholu spôsobil veľké modriny, ktoré mala takmer na celých nohách a odreniny na rukách. V správe sa tiež spomína, že Zuzana mala na tele pomliaždeniny a krvné podliatiny na tvári v oblasti líc.  

Lekársku správu spísal traumatológ a bývalý riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava Jozef Sabol. Nemocnica aj Sabol odmietli poskytnúť akékoľvek informácie k danej veci z dôvodu zachovania lekárskeho tajomstva. Denník N oslovil aj samotnú Zuzana B., ktorá sa výpovede zdržala.

Imrich Béreš
Zobraziť galériu (2)
Imrich Béreš  (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

Zuzana Bérešová prehovorila

Včera sa ale vyjadrila pre TASR v reakcii na informácie Denníka N o údajnom incidente spred 15 rokov, pri ktorom ju mal exmanžel fyzicky napadnúť. „K autentickosti zverejnenej lekárskej správy a údajnému incidentu som sa vyjadrila pred 15 rokmi na polícii, kde som celú udalosť poprela a dodnes ju považujem za formu diskreditácie môjho bývalého manžela. Týmto je pre mňa celá záležitosť uzavretá,“ uviedla Bérešová s tým, že napriek rozchodu je a bol jej bývalý manžel vynikajúci a starostlivý otec, ktorému vždy záležalo na dobrej výchove a vzdelaní ich synov.

„I pri prekonávaní ťažkých chvíľ pri úmrtí nášho prvého syna a vážnej diagnóze tretieho, chcem vyzdvihnúť našu spoločnú snahu a vzájomný rešpekt, ktorými sa nám podarilo tieto nesmierne tragické chvíle prekonať. Doteraz máme korektné a slušné vzťahy,“ uzavrela Bérešová.

Imrich Béreš tvrdí, že lekárska správa je falošná

Pravdivosť lekárskej správy Béreš popiera a priznal, že v tom čase ho kontaktovala aj polícia ohľadom udania. „K žiadnemu útoku z mojej strany na moju bývalú manželku nedošlo,“ povedal Denníku N. „Bývalá manželka vypovedala doma a následne na polícii, kde uviedla v zápise, že nedošlo medzi nami k žiadnemu fyzickému konfliktu,“ dodal Béreš. Vo svojom tvrdení ešte podotkol, že danú policajnú zápisnicu nemá k dispozícií.

Začína sa boj o prezidentské kreslo: Špekuluje sa o prvých menách, kto nahradí Kisku?

Imrich Béreš vyhlásil, že v skutočnosti nejde o pravú lekársku správu, ale o kópiu krajne nevierohodnej listiny, ktorú vidí prvýkrát a nemá dôvod sa k nej vyjadrovať. „Či táto hra bola súčasťou politického boja, som neskúmal a po pätnástich rokoch ani skúmať nebudem. Celú tému som v tom čase vysvetlil a považujem ju za uzavretú,“ uzavrel.

Denník uviedol, že v čase, kedy sa im dostali informácie o lekárskej správe Zuzany B., už nebol Béreš verejným činiteľom. V roku 2003 odišiel z politiky na post predsedu predstavenstva Prvej stavebnej sporiteľne. V roku 2004 sa Zuzana s Imrichom Bérešom rozviedla. Preto správu nemedializovali.

Bérešovo meno sa v roku 2003 šírilo po chodbách parlamentu

O surovom napadnutí Zuzany B. sa písalo aj v roku 2003. O Imrichovi Bérešovi vtedy rečnil celý parlament. „Podľa chodbových rečí mala byť hospitalizovaná na oddelení ARO na bratislavských Kramároch. Keď sme pána poslanca oslovili a spýtali sa ho, čo je na rečiach pravdy a či naozaj fyzicky napadol svoju polovičku, nebol veľmi zaskočený,“ písal vtedy týždenník Plus 7 dní.

V tom čase však média nemali k dispozícií žiadne dôkazy a Béreš všetko vyvrátil. Šírili sa aj dohady, že z politiky odišiel len kvôli tomu, že zbil svoju manželku.

Denník ďalej uvádza, že sa mu nepodarilo potvrdiť informáciu, či Bérešova exmanželka vypovedala na polícii o tom, že ju I. Béreš nenapadol. Hovorca prokuratúry v Bratislave Michal Šúrek povedal, že na Okresnej prokuratúre Bratislava III zaznamenali jednu trestnú vec z 1. februára 2003, kde mala byť Zuzana Bérešová napadnutá. Pokiaľ ide o bratislavskú políciu, tá neeviduje žiadne záznamy z daného okresu, v ktorých by sa spomínalo meno poškodenej Zuzany Bérešovej. Tu Denník N zdôraznil, že toto trestné stíhanie bolo zastavené a trestné stíhanie je premlčané. Preto nie je zrejmé, či Imrich Béreš bol ako jeden z podozrivých.

Viac o téme: BitkaManželkaImrich BérešNapadnutieZuzana Bérešová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu