Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Slota bude Gansého poradcom v Benine

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA/ŽILINA - Šéf národniarov Ján Slota sa chystá koncom septembra opäť do Beninu! Jeho bývalý osobný tajomník Georges Gansé (39) tam totiž rozbieha politickú kariéru. V parlamentných voľbách, po ktorých by si trúfol na ministra dopravy neuspel, a tak z exprimátora urobí svojho poradcu pre komunálne voľby.

Desaťročný spolupracovník lídra SNS Georges Gansé pôsobil ako osobný tajomník exprimátora Žiliny. Ich vzťah upevňuje aj to, že sedí vo viacerých firmách, ktoré sú údajne prepojené na Slotu. Gansé má však aj politické ambície v Benine, tentoraz chce byť primátorom.

„Zle sme dopadli. Teraz sú komunálne voľby. Urobili sme chybu, mali sme ísť najskôr do nich, až potom do parlamentných. Pán Slota je stále s nami. Plánujeme spolu cestu do Beninu,“ prezradil Gansé. Slotovi tak vybavuje oficiálnu pozvánku od beninského prezidenta.„Samozrejme, že mu veľmi rád poradím. Sme dohodnutí, že koncom septembra by sme mali ísť do Beninu,“ potvrdil šéf SNS.

Gansé tam nereprezentuje národniarov, ale má vlastnú stranu - Boj proti chudobe. Obaja zároveň popreli, že by to už medzi nimi kvôli biznisu škrípalo. „To sú absolútne hlúposti, my sa nikdy nepohádame,“ uzavrel Slota.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu