Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

PREDPOVEĎ počasia: Na Slovensku zavládla jar, ale ku koncu týždňa sa všetko zmení!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Jarné počasie, ktoré zavládlo na Slovensku tento víkend, bude podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) pokračovať aj v najbližších dňoch. Ku koncu budúceho týždňa však treba rátať s prílevom chladného vzduchu a postupným klesaním teplôt. Opäť sa objavia aj nočné mrazy.

V pondelok má byť oblačno až zamračené, prechodne aj zmenšená oblačnosť. Na mnohých miestach sa vyskytne dážď alebo prehánky, na hrebeňoch Tatier sneženie. Môžu sa objaviť aj búrky. Stále má byť veľmi teplo. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 14 až 18, v Žilinskom a Prešovskom kraji na miestami okolo 12 stupňov. Fúkať bude prevažne južný vietor s rýchlosťou 4 až 10, v západnej polovici územia v nárazoch miestami okolo 16 m/s. Na horách sa spočiatku očakáva búrlivý vietor až víchrica. 

V utorok treba rátať s polooblačným až oblačným počasím, ojedinele aj so zamračenou nízkou oblačnosťou a hmlou. Už len ojedinele na niektorých miestach zaprší. Najnižšia nočná teplota klesne na 7 až 2 stupne, najvyššia denná teplota vystúpi na 10 až 15, v Žilinskom kraji a na hornom Spiši na okolo 8 stupňov.

PREDPOVEĎ počasia: Na Slovensku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

V stredu bude podľa predpovede SHMÚ prevažne polooblačno a ojedinele prehánky, od stredných polôh snehové. Výnimočne sa môže vyskytnúť aj hmla alebo nízka oblačnosť. Teplomer v noci má ukazovať najmenej 5 až 0, v údoliach miestami okolo -2 stupňov, cez deň najviac 8 až 13, v Žilinskom kraji, na Spiši a na Horehroní zväčša okolo 6 stupňov. 

Prevažne polooblačná obloha bude aj vo štvrtok. Ojedinele sa opäť môže objaviť aj hmla alebo nízka oblačnosť a len výnimočne slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota spadne na 4 až -1, v dolinách a kotlinách na miestami okolo -3 stupňov. Najvyššia denná teplota to dotiahne na 7 až 13 stupňov.

Piatkové počasie veľmi nepoteší. Má byť oblačno až zamračené a miestami sa objaví dážď alebo prehánky, vo vyšších polohách budú snehové. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 5 až -1, najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 7 až 13 stupňov.

PREDPOVEĎ počasia: Na Slovensku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: unsplash.com)

Cez víkend k nám začne od severovýchodu prúdiť chladnejší vzduch. Bude premenlivá, prevažne veľká oblačnosť a príde aj dážď alebo prehánky, od stredných polôh sneženie. Najnižšia nočná teplota spadne na 5 až -1, najvyššia denná teplota to dotiahne na 4 až 10 stupňov.

Viac o téme: PočasieSHMÚPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu