Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Informácie pre vodičov: Situácia na cestách je prívetivá, pozor na záveje na severe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FOTO TASR - Pavol Ďurčo)

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký, okrem úseku rýchlostnej cesty R3 Trstená - Tvrdošín, kde je povrch vozovky miestami pokrytý vrstvou kašovitého snehu s hrúbkou jeden centimeter. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na webovej stránke zjazdnost.sk.

"Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, na severe stredného a východného Slovenska miestami pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do 3 cm, na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá a na cestách III. tried v obvodoch Haligovce, Malý Lipník, Spišská Stará Ves, Stará Ľubovňa a Záborské do 4 až 5 centimetrov," uvádza SSC.

Horské priechody (HP) sú podľa nej zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, okrem HP Vrchslatina, Vernár, Podspády, Pusté Pole, Huty, Chorepa, Látky-Prašivá, Súľová, Grajnár, Besník a Čertovica, kde je povrch vozoviek pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu do dvoch centimetrov. Na HP Zbojská je miestami čerstvý sneh v hrúbke jeden centimeter, na HP Herlianske Sedlo utlačený sneh v hrúbke 4 až 5 centimetrov.

SSC upozorňuje, že HP Vernár a Šútovce sú uzatvorené pre vozidlá nad 10 metrov, na HP Vrchslatina sú potrebné snehové reťaze pre vozidlá nad 10 m celkovej dĺžky. Snehové reťaze pre všetku dopravu sú potrebné aj na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá.

Vodiči by si mali dávať pozor na zľadovatený sneh na úsekoch ciest II/526 v okresoch Detva, Poltár, v Kokave nad Rimavicou, na cestách II/537 Podbanské - Tatranská Polianka, II/538 Tatranská Štrba - Štrbské Pleso, II/539 Mengusovce - Vyšné Hágy, II/578 Skalka - Kremnica, III/3064 Svit - Tatranská Polianka a na cestách III. triedy v oblastiach Levoča, Kremnica, Kokava nad Rimavicou a Tatranská Štrba, kde je miestami zľadovatený sneh do 2 centimetrov.

"Na úsekoch ciest v okresoch Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Poprad, Kežmarok, Chminianska Nová Ves a na cestách I/66 Sedlo Besník, I/66 Valkovňa - Pusté Pole sa v dôsledku silného vetra tvoria snehové jazyky a záveje," upozorňuje tiež SSC.

 

Viac o téme: DopravaSnehPočasieCestyZjazdnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu