Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FICO šokoval: Keď prestane fungovať bordel, je potrebné vymeniť dievčatá, a nie postele

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: Foto: SITA/Branislav Bibel)

HRADEC KRÁLOVÉ - Slovenskí sociálni demokrati chcú opäť vyhrať voľby a zostaviť vládu, vyhlásil dnes na zjazde ČSSD v Hradci Králové premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico. Slovákov chce osloviť najmä témou zvyšovaním životnej úrovne na úroveň priemeru krajín Európskej únie.

„To sa mi zdá byť najjednoduchší program, ktorý môžeme ponúknuť, aby bol atraktívny,“ povedal Fico. Sociálni demokrati podľa neho musia nachádzať aj nové spôsoby komunikácie, aby si niekto všimol krokov, ktoré vo vláde robí. Fico pripomenul, že jeho vláda zaviedla bezplatné vlaky pre študentov a zaplatila žiakom a študentom lyžiarske zájazdy. Vyzýval k hľadaniu nových tém.

Zjazd ČSSD v Hradci Králové
Zobraziť galériu (2)
Zjazd ČSSD v Hradci Králové  (Zdroj: Reprofoto/video.aktualne.cz)

„Odmietam pravicové kecy, že máme šetriť, pretože sa nám darí,“ zdôraznil Fico. Keď sa štátu darí, je podľa neho nutné hľadať spôsoby, ako pomôcť ľuďom pri dodržiavaní rozpočtovej disciplíny.

Sociálna demokracia musí byť podľa Fica základom demokracie a nesmie sa báť personálnych zmien. „Keď prestane fungovať bordel, je potrebné vymeniť dievčatá, a nie postele,“ povedal.

Sociálnodemokratické strany musia byť podľa neho atraktívnejšie, ľavicovejšie, demokratickejšie a lepšie. „Keď nebudeme lepší, bude lepší niekto iný,“ varoval Fico, ktorý na volebnom zjazde ČSSD žiadal o pomoc pred parlamentnými voľbami, nech bude novým predsedom českej sociálnej demokracie ktokoľvek.

Viac o téme: VoľbyParlamentné voľbyRóbert FicoZjazd ČSSD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu