Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obrovský biznis na Slovensku: Nekalé praktiky košických lekárov, plastiky aj turizmus

Košice-nemocnica Zobraziť galériu (5)
Košice-nemocnica (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE - Slovensko sa dostalo do centra kozmetickej turistiky! Zahraniční klienti s obľubou chodili do košickej nemocnice, v ktorej si dávali robiť rôzne chirurgické zákroky ako liposukcie, plastiky a iné vylepšenia. Lekárom platili v hotovosti a celý proces zabezpečovala agentúra, ktorá nemá s košickou univerzitnou nemocnicou žiadnu zmluvu.

O tom, že klinika je známa medzi zahraničnými záujemcami o plastickú chirurgiu, svedčí aj príbeh mladej Austrálčanky Grace. Tá sa minulý rok v októbri vybrala do spomínanej kliniky, aby si dala spraviť liposukciu a plastiku nosa.

Prostredníctvom agentúry New Look Holiday, ktorá zabezpečovala pacientov do košickej nemocnice, odcestovala na Slovensko a za dve procedúry zaplatila 6000 dolárov. Okrem toho mala zabezpečený odvoz, aj ubytovanie. "V Austrálii by som si to nemohla dovoliť, som neuveriteľne šťastná," vyjadrila sa v rozhovore pre zahraničné médiá.

Košice-nemocnica
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Napriek jej nadšeniu, sú austrálski doktori a plastickí chirurgovia znepokojení rozvíjajúcim sa trendom "kozmetického cestovného ruchu". Vyjadrili sa, že aj napriek lákavým exotickým miestam a lacnejším zákrokom, chýba neskoršia pooperačná starostlivosť o pacienta. Agentúra New Look Holiday na svojej stránke okrem plastických operácií, ponúka aj spoznanie Slovenska či krásy Košíc.

Na webstránke má aj fotogalériu Slovenska, nemocnice, Košíc, či spokojných zahraničných klientov aj s videoodporúčaniami. Lekári však mali vykonávať plastické zákroky pre cudzincov cez agentúru bez toho, aby o tom vedenie nemocnice vedelo. Po tom, čo ich praktiky odhalili redaktorky Trendu, začala nemocnica konať.

Košice - nemocnica
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: NewLookHoliday)

Na stránke nájdete aj galériu s obrázkami Slovenska.
Zobraziť galériu (5)
Na stránke nájdete aj galériu s obrázkami Slovenska.  (Zdroj: NewLookHoliday)

"Vedenie nemocnice sa o problematike dozvedelo len pred niekoľkými dňami. Následne sme okamžite spustili interné vyšetrovanie, ktoré ešte nie je ukončené. Na základe prvých poznatkov bol z funkcie odvolaný primár kliniky," informovala Ivana Stašková, hovorkyňa košickej nemocnice. Klinika podáva vo veci trestné oznámenie a takisto aj pozastavila operačné výkony pre samoplatcov.

Agentúra láka aj na krásy Košíc
Zobraziť galériu (5)
Agentúra láka aj na krásy Košíc  (Zdroj: NewLookHoliday)

"Takisto začíname pracovnoprávny postup voči kolektívu kliniky a iným pravdepodobne zainteresovaným zamestnancom. Každý z nich bude predvolaný na individuálny rozhovor, aby sa k danej veci vyjadril," dodala Stašková.

Viac o téme: NemocnicaKošicePlatická chirurgia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu