Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Exmanželka Ernesta Valka: Trauma z vyšetrovania, pochybnosti o lúpežnej verzii

Exmanželka Ernesta Valka, Oľga Valková, vypovedala na polícii. Zobraziť galériu (6)
Exmanželka Ernesta Valka, Oľga Valková, vypovedala na polícii. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - V prípade zavraždeného Ernesta Valka prišla na Prezídium policajného zboru vypovedať jeho exmanželka Oľga. Podľa nej vražda jej manžela nebola náhodná.

Valkova ex na Prezídiu

Valková prišla na políciu v stredu o 09:00 ráno. Po výpovedi ochotne odpovedala na otázky novinárov. "Nedozvedela som sa nič nové, iba že bolo vznesené obvinenie. Podľa polície išlo o lúpežné prepadnutie," povedala novinárom. Valková si však nemyslí, že išlo o lúpežné prepadnutie, ale o vraždu.

"Je ťažké uveriť, že taký človek ako bol on, by prišiel o život takou náhodou," myslí si Oľga. "Ak to policajne vyšetrovanie dokáže, že išlo o lúpež, neostane mi nič iné, ako sa s tým zmieriť," dodala. Ernest Valko vraj nikdy nemal doma väčšiu hotovosť a dokonca ani pri údajnom lúpežnom prepadnutí nič nezmizlo.

Niekoľko dní pred jeho smrťou však, podľa exmanželky, bolo na Valkovi vidieť, že nie je vo svojej koži. "Nosil zbraň, bolo vidno, že sa obáva o svoj život," opísala Valková. K rekonštrukcii vraždy, ktorá v rodinnom dome Ernesta Valka v Limbachu prebehla minulý týždeň, sa nevyjadrila.

Rekonštrukcia vraždy Ernesta Valka v rodinnom dome v Limbachu
Zobraziť galériu (6)
Rekonštrukcia vraždy Ernesta Valka v rodinnom dome v Limbachu  (Zdroj: Jan Zemiar)

VIDEO Exmanželka Ernesta Valka:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Dňa 8. novembra 2010 okolo 18. hodiny mali obvinení prísť k právnikovmu domu a čakať na jeho príchod. Aplikovali chemickú látku a po tom, čo Valko vošiel do domu, vnikli obaja za ním. Jozef R. mal strelnú zbraň a mal vystreliť na poškodeného. Trafil ho do ľavej strane hrude a spôsobil mu smrteľné zranenie. Po odchode zahodili strelnú zbraň do vodnej nádrže pri Pezinku.

Polícia vražednú zbraň našla a podrobila znaleckému skúmaniu. Lupiči z právnikovho domu ušli a podľa polície si nič neodniesli. Polícia aj prokuratúra zdôraznila, že motívom spáchania skutku mala byť snaha o majetkový prospech.

Rekonštrukcia vraždy Ernesta Valka
Zobraziť galériu (6)
Rekonštrukcia vraždy Ernesta Valka  (Zdroj: Jan Zemiar)

VIDEO Exmanželka Ernesta Valka:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

VIDEO Exmanželka Ernesta Valka:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: VraždaErnest ValkoOľga Valková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu