Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na cestách si dajte pozor: Meteorológovia varujú pred silným vetrom a poľadovicami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred silným vetrom, poľadovicou, povodňami a upozorňuje na zhoršenú kvalitu ovzdušia. Vydal preto výstrahy 1. a 2. stupňa.

Silný vietor, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 65 až 75 km/h očakávajú od sobotňajšieho večera v okresoch Bratislava, Senec, Pezinok, Trnava a Poprad. So silným vetrom by mali ľudia počítať aj na horách v okresoch Námestovo, Dolný Kubín, Žilina, Martin, Banská Bystrica, Ružomberok, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Brezno.

Tu meteorológovia očakávajú výskyt vetra v polohách nad 1500 metrov, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch 110 až 135 km/ h. O niečo silnejší vietor bude fúkať na hrebeňoch Tatier, kde by mal vietor krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť od 135 do 165 km/h. SHMÚ preto pre túto oblasť vydal výstrahu 2. stupňa.

Na cestách si dajte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Meteorológovia varujú aj pred tvorbou poľadovice na cestách, a to najmä na strednom a východnom Slovensku. Na východnom Slovensku, v okresoch Trebišov a Michalovce, platí výstraha 1. stupňa pred povodňou.

Na cestách si dajte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Zhoršená kvalita ovzdušia naďalej trvá v Jelšave a v okolí. Výstraha pred smogovou situáciou potrvá až do odvolania.

Viac o téme: PočasieVýstrahy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu