Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Veľká PREDPOVEĎ POČASIA na sviatky: Budete sklamaní, toho, čo chcete najviac, sa nedočkáte

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Slovákov určite zaujíma, aké počasie môžeme očakávať počas nadchádzajúcich sviatkov. Prinášame vám predpoveď, ktorá zrejme nepoteší fanúšikov bielych Vianoc, pretože na tie, aspoň čo sa nížin týka, môžeme zabudnúť. Práve naopak, bude nadpriemerne teplo.

SOBOTA

Do strednej Európy bude postupovať teplý front spojený s tlakovou nížou. Oblačno až zamračené, na juhu prechodne aj zmenšená oblačnosť. V severnej polovici územia a na východe na mnohých miestach, inde ojedinele sneženie alebo dážď so snehom, v nižších polohách, najmä na západe a juhu stredného Slovenska, väčšinou dážď. V horských oblastiach lokálne tvorba snehových jazykov! Najnižšia nočná teplota 0 až -5, na juhozápade okolo +2 st. Najvyššia denná teplota -1 až +4, na juhozápade okolo 6 st. Prevažne severozápadný vietor 3 až 8 m/s, na juhozápade v nárazoch miestami okolo 13 m/s (10 až 30, nárazy 45 km/h), na východe v priebehu dňa zoslabne. Na hrebeňoch hôr vo vysokých polohách búrlivý vietor, neskôr až víchrica.

Veľká PREDPOVEĎ POČASIA na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

NEDEĽA

Od severozápadu bude na Slovensko prúdiť teplý morský vzduch. Oblačno až zamračené, na juhu západného a stredného Slovenska postupne lokálne aj zmenšená oblačnosť. Miestami, najmä na severe a východe, dážď so snehom alebo dážď, od stredných, na východe spočiatku ešte aj v nižších polohách, sneženie. V horských oblastiach ojedinele tvorba snehových jazykov. Najnižšia nočná teplota +2 až -3, na juhozápade okolo +4 st. Najvyššia denná teplota 2 až 7, v južnej polovici západného Slovenska okolo 9 st. Prevažne západný vietor 3 až 8, na juhozápade miestami v nárazoch okolo 13 m/s (10 až 30, nárazy 45 km/h). Na hrebeňoch hôr vo vysokých polohách búrlivý vietor až silná víchrica.

Veľká PREDPOVEĎ POČASIA na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

PONDELOK 

Prílev teplého morského vzduchu bude pokračovať. Prevažne polojasno, v nižších polohách miestami zamračené nízkou oblačnosťou alebo hmlisto a ojedinele mrholenie. Na hrebeňoch hôr vo vysokých polohách spočiatku veterno. Najnižšia nočná teplota +2 až -4 st. Najvyššia denná teplota 3 až 8, pri hmle a nízkej oblačnosti okolo 1 st.

Veľká PREDPOVEĎ POČASIA na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

UTOROK 

Zamračené nízkou oblačnosťou, lokálne aj hmlisto. Na horách, a len ojedinele aj v nižších polohách, zmenšená oblačnosť. Ojedinele mrholenie. Najnižšia nočná teplota +1 až -5 st. Najvyššia denná teplota 1 až 7 st.

Veľká PREDPOVEĎ POČASIA na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

STREDA

Na Slovensko bude od juhozápadu stále prúdiť teplejší vzduch. Zamračené nízkou oblačnosťou, lokálne aj hmlisto. Na horách, a len ojedinele aj v nižších polohách zmenšená oblačnosť. Ojedinele slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota +3 až -3 st. Najvyššia denná teplota 1 až 7 st.

Veľká PREDPOVEĎ POČASIA na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Na Slovensku platia viaceré výstrahy

Výstrahu prvého stupňa pred poľadovicou vydal pre približne polovicu územia SR Slovenský hydrometeorologický ústav. Varovanie sa týka okresov stredného, severného a východného Slovenska, pričom trvá do 14.00, resp. 18.00 h. Stále platí aj hydrologická výstraha prvého stupňa pre okres Michalovce a Trebišov. 

Ďalej platí výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách a pred snehovými jazykmi a závejmi, a to v sobotu a v nedeľu pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj

 

Viac o téme: VianocePredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu