Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Retro FOTO Remišovej pohodových Vianoc: Kapustnicu robí manžel, má na to svoj recept

Veronika Remišová Zobraziť galériu (2)
Veronika Remišová (Zdroj: archív V.R., SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Veronika Remišová má za sebou krušný rok v politike, preto chce tieto Vianoce stráviť v pohodlí svojho domova. V kuchyni sa vie okrem nej obracať aj je manžel. Ten varí kapustnicu podľa vlastného receptu.

Poslankyňa za stranu OĽaNO počas Vianoc v rodine dodržiava tradície. "Tradície dodržiavame, i keď už nik z rodiny nie je ochotný zabíjať na Štedrý deň kapra. Manželova výsada je uvariť kapustnicu podľa svojho receptu, rybu, zemiakový šalát," prezradila tajomstvo z domácej kuchyne.

Retro FOTO Remišovej pohodových
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív V.R., SITA/Diana Černáková)

"Ja urobím ešte makové pupáky, ktoré sa robievali tradične v našej rodine. Hoci ma pečenie veľmi baví, snažím sa piecť striedmo," Remišová totiž nechce, aby boli Vianoce o plnom žalúdku, ale o rodinnej pohode. Topkám prezradila recept na citrónovú tortu. "Je to jeden z obľúbených a jednoduchých dezertov, ktorý som sa naučila popri štúdiu vo Francúzsku."

Citrónová torta

Cesto: 250 g polohrubej múky, 130 g masla,  1 dl vody

Plnka: 4 čerstvé šťavnaté citróny, 150 g cukru, 4 vajcia,  60 g masla

Cesto: Zmiešame múku a maslo, aby sme dostali homogénnu hmotu so štruktúrou jemného piesku. Cesto spojíme trochou vody. Na vymastenú formu (forma na quiche) cesto rovnomerne rozprestrieme.

Plnka: Vytlačíme dužinu a šťavu z citrónov, zmiešame s cukrom a celými vajcami a  pridáme roztopené maslo. Plnku nalejeme na cesto. Nevadí, ak je plnka riedka, pečením zhustne, prípadne môžete zahustiť štipkou maizeny. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C počas 40 minút. 

 

Viac o téme: VianoceVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu