Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Škandalózny prípad: Papaláši na drahých autách parkujú všade! Ľudia sa búria a polícia sa len prizerá

Jazda na bicykli cez hlavné mesto sa môže považovať za adrenalínovú disciplínu: FOTO Cyklisti sa búria! Zobraziť galériu (3)
Jazda na bicykli cez hlavné mesto sa môže považovať za adrenalínovú disciplínu: FOTO Cyklisti sa búria! (Zdroj: FB/Útrapy Bratislavského cyklistu)

BRATISLAVA – Bratislavčania majú jedinečnú možnosť zúčastniť sa naozaj neobvyklej "súťaže". Skupina aktivistov sa rozhodla poukázať na katastrofálny stav ochrany chodcov zo strany polície. Trápi ich, že polícia nerieši autá, ktoré dostávajú ľudí do nebezpečnej situácie na frekventovanej ulici v hlavnom meste.

Dunajská ulica v Bratislave je najfrekventovanejšou ulicou v rámci Starého mesta. Aj keď je na nej špeciálne vyhradený jazdný pruh pre cyklistov, ktorý využívajú aj chodci, drzí vodiči ho nerešpektujú. Z cyklistického pruhu si šoféri na dennom poriadku robia pozdĺžne parkovisko.

Ani po niekoľkých sťažnostiach sa však ľudia riešenia zo strany mestskej polície nedočkali. Preto sa skupina aktivistov rozhodla vziať situáciu do vlastných rúk a založiť verejnú komunitu na sociálnej sieti s pútavým názvom Útrapy Bratislavského cyklistu.

Jazda na bicykli cez
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Útrapy Bratislavského cyklistu)

Na margo katastrofálnej situácie komunita vyhlásila protestnú súťaž. Ako na stránke ironicky informovali, celá súťaž nesúca názov Kto zaparkuje najväčšiu plechovku na cyklotrase prebiehala pod záštitou Mestskej polície Bratislava, ktorá situáciu dlhodobo nerieši.  

Viac o téme: Útrapy Bratislavského cyklistuDunajská ulica Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu