Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Polícia prišla s novinkou: Navrhnite, kam má prísť merať rýchlosť a čaká vás prekvapenie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Polícia SR)

BRATISLAVA - Po aprílovom Rýchlostnom maratóne je tu ďalšia, podobná akcia, do ktorej polícia opäť zapája širokú verejnosť s cieľom znižovania počtu dopravných nehôd. Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, každý môže dopravnej polícii naplánovať miesto kontroly. Novinkou v tomto prípade však je, že ten, kto pošle polícii návrh miesta kontroly, môže sa prísť pozrieť na priebeh akcie osobne.

K policajtom sa blížila podozrivá audina: Keď uvideli ŠPZ-ku, prišiel výbuch smiechu

"Neprimeraná rýchlosť jazdy je aktuálne prvou najčastejšou príčinou vzniku smrteľných dopravných nehôd a druhou najčastejšou príčinou vzniku dopravných nehôd.  Preto sa polícia rozhodla pripraviť dopravno-preventívnu akciu zameranú najmä na dodržiavanie najvyššej dovolenej a ustanovenej rýchlosti jazdy v úzkej spolupráci s občanmi," uviedla Denisa Baloghová.

Od 13. do 16. novembra 2017 tak môžu Slováci navrhovať miesta a úseky ciest, na ktorých bude prebiehať akcia s názvom „Poď s nami merať!“ Zaslané návrhy polícia vyhodnotí a zoznam miest, na ktorých sa bude merať zverejní, aby sa ich mohli aktívni občania zúčastniť.

policajné hliadky, kontrola
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Vodičov, ktorí budú mať veľmi „ťažkú nohu na plyne“, vyrieši polícia za spáchanie závažného priestupku nekompromisne, aj keď ide o dopravno-preventívnu akciu. Tá sa uskutoční 25. novembra 2017 v čase od 09.00 do 16.00 hod.

Viac o téme: Polícia Meranie rýchlosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu