Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Volebný škandál v Snine, stratili sa hlasy: Neúspešný kandidát má dôkaz

Michal Vohár Zobraziť galériu (3)
Michal Vohár (Zdroj: Foto: FB/Vohár, tv joj)

SNINA - Neúspešný kandidát na župného poslanca v Prešovskom kraji za Sninu hovorí o zmanipulovaných voľbách. Hlasy, ktoré mu dali v sobotu niektorí voliči, sa totiž podľa neho záhadne stratili.

„Mám dôvodné podozrenie, že došlo k manipulácii volieb v okrese Snina,” povedal neúspešný kandidát na poslanca Michal Vohár pre televíziu Joj. Viacerí voliči mu potvrdili, že mu hlas odovzdali. Pri sčítaní hlasov v obci Stakčínska Roztoka mal aj napriek tomu nulu. „V obci Stakčínska Roztoka som mal 24 hlasov a na volebný okrsok bola doručená zápisnica, kde mám nula hlasov,” povedal. 

Predseda volebnej komisie Pavol Piteľ potvrdil, že neexistuje, aby Vohár nemal žiadne hlasy. Nie je to možné, lebo osem členov, plus zástupkyňa a ja vieme, že pán Vohár mal 24 hlasov,” potvrdil televízii. Počet potom hlásili zapisovateľke.

Volebný škandál v Snine,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: FB/Vohár, tv joj)

Pod poradovým číslom 21, ktoré patrilo kandidátovi Vohárovi, v zápisnici nefiguruje žiadne číslo. „Podľa mňa mi to nenadiktovali, bolo tam desať ľudí, takže keď podpisovali, mohli si to všimnúť. Teraz chcete všetko na mňa zvaliť?” bráni sa zapisovateľka volebnej komisie. Pod zápisnicu sa podpísali všetci desiati členovia komisie. 

Kandidát na poslanca ale tvrdí, že hlasy mu chýbali aj v inej obci. „​V obci Ruská Volová potvrdili, že som tam mal desať hlasov. Moje hlasy boli pripísané pani T., ktorá mala číslo 20 a ja 21.” Vohár sa preto chce obrátiť na Ústavný súd, aby prešetril priebeh volieb, prípadne aby prekontrolovali výsledky v každej obci v okrese Snina. Vohára delilo od víťazstva niekoľko desiatok hlasov. Ako hovorí, nejde len o neho. Podobné sa mohlo stať aj iným kandidátom. 

Viac o téme: VoľbyHlasyMichal Vohár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu