Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vyšetrovanie Kiskovej firmy obnovili: Zastavenie stíhania bolo predčasné

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: Miroslav Vacula)

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra obnovila vyšetrovanie firmy KTAG prezidenta Andreja Kisku. Zastavenie trestného stíhania políciou označila za predčasné. Informuje o tom denník Pravda. Kauza sa týka prípadu neoprávnenej vratky DPH.

Generálna prokuratúra (GP) SR obnovila vyšetrovanie firmy KTAG."Skutkový stav trestnej veci nebol dostatočne objasnený v rozsahu nevyhnutnom na rozhodnutie o zastavení trestného stíhania," uviedla GP SR pre denník. Krajská prokuratúra bude preto musieť opätovne konať, doplniť dokazovanie a odstrániť rozpory v skutkových zisteniach.

Daniari koncom roka 2014 zistili, že KTAG žiadala za apríl 2014 neoprávnene vratku DPH v sume 146.000 eur. Vratku neuznali a firmu pokutovali. Podnet voči Kiskovi prišiel po tom, ako nedávno viaceré médiá dostali do redakcie anonym a na základe neho informovali, že spoločnosť Kiska Travel Agency (KTAG), ktorej majiteľmi sú prezident Kiska s bratom Jaroslavom, vyšetrovala finančná správa aj polícia. Zistili, že si skrátila dane z príjmu za rok 2014 o 27.000 eur, prípad mal súvisieť aj s financovaním Kiskovej volebnej kampane. 

Firma to uznala, oľutovala a daň doplatila. Skutok tak nie je vnímaný ako trestný čin. Kiska na tlačovej konferencii (12.9.) vysvetlil, že daňový úrad mal iný názor ako firma KTAG na zaúčtovanie položky. Podobné prípady sú podľa hlavy štátu bežné, on osobne nemá čo skrývať.

Viac o téme: Andrej KiskaKTAG
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu