Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Meteorológovia varujú: V nedeľu potrápia juh a stred Slovenska lejaky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Na južnom a časti stredného Slovenska sa môže v nedeľu vo večerných hodinách miestami výdatnejšie rozpršať. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

V okresoch južného a stredného Slovenska meteorológovia očakávajú miestami výskyt dažďa s úhrnom zrážok od 35 do 55 milimetrov. SHMÚ preto vydal pre tieto okresy výstrahu 1. stupňa s platnosťou od nedele (22.10.) 18.00 h. "Úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danom ročnom období a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu," uvádza SHMÚ. 

Meteorológovia varujú: V nedeľu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Cez Slovensko aktuálne postupuje na juhovýchod studený front, ktorý prináša slabé zrážky. "Cyklonálne počasie u nás bude pretrvávať aj v nedeľu (22.10.) a v pondelok (23.10.), kedy očakávame, že do našej oblasti od západu postúpi ďalší frontálny systém. Jeho studený front sa u nás zvlní a prinesie trvalejšie zrážky, ktoré budú aj výdatné," uvádza SHMÚ na svojom profile na sociálnej sieti.

Meteorológovia varujú: V nedeľu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Viac o téme: JeseňPočasieDážď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu