Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ficov drsný odkaz Kiskovi za škandál s nedoplatkom: Váž slová, pomáhaš Kotlebovi

Fico si kopol do Kisku Zobraziť galériu (2)
Fico si kopol do Kisku (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dlho to netrvalo a Fico zaútočil na Kisku. Dôvodom je Kiskov slovník, ktorým sa obhajuje v kauze nezaplatenia 27 tisíc eur na daniach. Premiér prezidentovi odkázal, aby dobre vážil slová o tom, čo hovorí.

Urobil tak v najnovšom stĺpčeku, ktorý má v Hospodárskych novinách. Väčšinu textu venoval premiér tomu, aby sa pochválil hospodárskymi výsledkami štátu. Do Kisku si kopol až na konci.

Fico napísal: "Rovnako však za nebezpečné považujem, ak sa jeden z najvyšších ústavných predstaviteľov snaží vysvetliť svoj daňový problém tézou o mafiánskom štáte,"  tvrdí Fico, ktorý ho zároveň vystríha, aby týmto slovníkom nenahrával extrémistom.

Na snímke kandidátka Slovenskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Váž slová, Andrej

Odkázal mu preto, aby vážil slová. "Vážme slová, pretože takáto politika a takéto nezodpovedné vyjadrenia smerujú len k jednému: dláždia cestu extrémistom k moci," zakončil premiér svoj pravidelný stĺpček v novinách.

V budúcnosti nie je vylúčené, že sa objavia ešte ďalšie dokumenty ku Kiskovej firme KTAG. Fico má s Kiskom napäté vzťahy. Ešte v prezidentskej kampani, kedy oproti sebe stáli, mu vyčítali Fico všeličo - úžerníka aj scientológiu. Kiska zase kritizuje vládu, ktorá podľa neho zaostáva a neplní si svoju prácu.

Kiskova firma KTAG pod paľbou

Prezident čelí problému v súvislosti s únikom zákonom chránených daňových informácií firmy KTAG, v ktorej je hlava štátu spolumajiteľom. Viaceré médiá dostali do redakcie anonym a na základe neho informovali, že spoločnosť Kiska Travel Agency (KTAG), ktorej majiteľmi sú prezident Kiska s bratom Jaroslavom, vyšetrovala finančná správa aj polícia. Mali zistiť, že si skrátila dane z príjmu za rok 2014 o 27 tisíc eur, prípad mal súvisieť aj s financovaním Kiskovej volebnej kampane.

Kiska si vzápätí pozval ministra financií Kažimíra na koberček, aby sa ho opýtal, ako je možné, že takéto dokumenty vôbec unikajú.

Viac o téme: Robert FicoAndrej KiskaKTAG
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu