Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Historické okienko Kotlebovcov: Tutanchamón bol Slovan, všetci sa učili od nás!

(Sprava) Poslanec NR SR za stranu Kotleba - ĽSNS Ján Kecskés, predseda strany Kotleba - ĽSNS Marian Kotleba a podpredseda strany Kotleba - ĽSNS Milan Uhrík Zobraziť galériu (2)
(Sprava) Poslanec NR SR za stranu Kotleba - ĽSNS Ján Kecskés, predseda strany Kotleba - ĽSNS Marian Kotleba a podpredseda strany Kotleba - ĽSNS Milan Uhrík (Zdroj: Foto: SITA/Martin Havran)

BRATISLAVA/BARDEJOV - Kotlebovci sa stali terčom posmechu. Bardejovská vetva Ľudovej stranky Naše Slovensko totiž na svoje facebookovej stránke ĽSNS Bardejov uverejnila status, ktorý je z historického aj z pravopisného hľadiska plný chýb a prekrútených faktov.

Administrátori stránky totiž za všetkým vidia Árijcov a "našich". Mylné predstavy o histórii tak jednoznačne patria k ďalším výkvetom kotlebovcov s rasistickým podtónom. "Všetky národy na zemi sa učili od našich predkov, napr. Indovia majú védy, ktoré im priniesli starí Árijci," píše sa na úvod v príspevku.

Historické okienko Kotlebovcov: Tutanchamón
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/ĽSNS Bardejov)

Tutanchamon, egyptský faraón, mal podľa nich modré oči a DNA Slovanov, čo vraj potvrdzujú výskumy. Tetovania múmií v Číne boli "naše". "Dokonca jazdecké nohavice, ktorú sú najstaršie na svete, majú naše symboly."

Aj oblasť Grécka bola podľa príspevku strany ĽSNS celá slovánská - hlavne mestá Sparta a Trója. "Tak isto blízky východ, napr. Irán - je to skomolenina slova Árian," uvádza sa v príspevku. Netreba zabudnúť na to, že aj Alexander Macedónsky nám na hraniciach rozumel, nepotreboval tlmočníka. "Lebo vtedy sme ešte mali spoločnú reč. Atď, atď,..." touto informáciou zakončili príspevok.

Toto historické okienko si všimol aj Miroslav Beblavý. "Myslím, že správcu tejto stránky by mali rovno zatknúť za držbu tvrdých drog. Iné vysvetlenie neexistuje," napísal na Facebooku. Vyzerá to tak, že kotlebovci by mali svojim poslancom ozrejmiť, ako to naozaj bolo.

Prekrúcať historické fakty tak, aby presne zapadli do vaše ideologickej predstavy je naozaj jednoduché. Niektorým poslancom by sa zrejme zišlo menšie opakovanie dejepisu. Príspevok komentovala aj filmárka Zuzana Piussi. "Pokračovanie filmu Krehká identita."

Viac o téme: BardejovMarian KotlebaĽudová strana Naše SlovenskoMilan Uhrík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu