Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ryanair mení kľúčové pravidlá batožiny: Už onedlho sa pôjde do lietadla po novom

Spoločnosť Ryanair mení od novembra pravidlá. Zobraziť galériu (2)
Spoločnosť Ryanair mení od novembra pravidlá. (Zdroj: TASR/AP, SITA/AP/Kirsty Wigglesworth)

BRATISLAVA - Žiadne dva kufre alebo dva kusy batožiny so sebou. Po novom iba jedna. Ak by ste chceli aj druhú, musíte si priplatiť. Známa nízkonákladová letecká spoločnosť, ktorou lieta aj mnoho Slovákov, mení od novembra pravidlá.

Írske nízkonákladové aerolínie Ryanair, najväčšie v Európe, sa rozhodli zmeniť svoju batožinovú politiku, aby obmedzili zdržanie pri nástupe do lietadla.

Ryanair aktuálne povoľuje pasažierom vziať si bez poplatku na palubu dva kusy batožiny - príručnú batožinu do určitých rozmerov s maximálnou hmotnosťou 10 kilogramov a malú tašku.

Od 1. novembra si však budú môcť vziať takúto batožinu na palubu len klienti, ktorí využívajú služby Priority Boarding. Všetci ostatní cestujúci budú môcť mať na palube len menšiu tašku.

Ryanair mení kľúčové pravidlá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

Príručnú batožinu (kufor o rozmeroch 55 × 40 × 20 centimetrov) budú musieť odovzdať pri nástupe na palubu a pôjde do nákladného priestoru. Ak si ho bude chcieť pasažier zobrať so sebou, zaplatí 5 eur.

Ryanair vo svojom vyhlásení dodal, že obmedzenie pre neprioritných zákazníkov na jednu malú prenosnú tašku urýchli nástup a eliminuje zdržania na letiskách, keďže v kabíne nie je pri vysokej obsadenosti dostatok priestoru pre uloženie batožiny všetkých 182 pasažierov.

Ryanait tiež znižuje cenu za podpalubnú batožinu z 35 na 25 eur. Zároveň zvyšuje aj jej povolenú hmotnosť z 15 na 20 kilogramov.

Viac o téme: BatožinaRyanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu