Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sociálna poisťovňa pri nákupe auta neporušila zákon: Opozícia na omyle

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BRATISLAVA - Rada Úradu pre verejné obstarávanie ako jeho najvyšší orgán v rámci odvolacieho konania rozhodla, že Sociálna poisťovňa pri nákupe osobného automobilu Volkswagen Touareg neporušila zákon.

Toto rozhodnutie ukončilo takmer rok trvajúce šetrenie zo strany Úradu pre verejné obstarávanie a dalo stop aj jednostranne prezentovaným zavádzajúcim informáciám zo strany niektorých opozičných politikov a médií, podľa ktorých Sociálna poisťovňa údajne nepostupovala podľa zákona. Podľa nich sa porušenia zákona mala Sociálna poisťovňa dopustiť požadovanou krátkou dodacou lehotou a tiež špecifikáciou kritérií vozidla, čím mala porušiť princíp rovnakého zaobchádzania, nediskriminácie a transparentnosti.

Ako skonštatovala Rada ÚVO vo svojom rozhodnutí, požadovaná lehota dodania bola legitímna, odzrkadľuje možnosti trhu a požadované parametre spĺňa až osem konkurenčných vozidiel, čím nijakým spôsobnom nemohla byť obmedzená hospodárska súťaž. Rozhodnutie Rady Úradu pre verejné obstarávanie je definitívne.

Viac o téme: Sociálna poisťovňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu