Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najväčšia zmena v živote arcibiskupa Bezáka: Je to svetový precedens, pochopil som, že je koniec

Róbert Bezák
Róbert Bezák (Zdroj: repro foto TV Markíza)

BRATISLAVA - Obrovská zmena v živote arcibiskupa Róberta Bezáka. Takmer 6 rokov sa trápil s otázkou, ako ďalej. Dnes sa už rozhodol. Pochopil, že ako kňaz už skončil. Preto sa rozhodol pre novú etapu v živote.

Odvolaný arcibiskup Róbert Bezák bude od septembra učiť na Bilingválnom gymnáziu C. S. Lewisa v Bratislave. Učiť bude náboženstvo a etiku. "Od nového školského roku začína pre mňa nový život. Čakal som 5 rokov na rozuzlenie môjho prípadu," povedal slovenský obľúbený kňaz pre televíziu Markíza.

Svetový precedens

Bezák chcel dennú spoluprácu s ľuďmi. Ponuky mal všelijaké, rozhodol sa však pre stredoškolského učiteľa. Považuje to za precedens pre celý svet, keď sa z kňaza stane učiteľ.

Dôchodok odmietol

Z cirkvi mu ponúkli nejaký dôchodok, ale odmietol to. "Ja som ešte nebol dôchodca, aby som si ho mohol vypýtať." S peniazmi mu pomáhali priatelia, rodina a ľudia. Dôchodok odmietol aj z toho dôvodu, aby na neho z cirkvi nemohli ukazovať prstom, že berie ich peniaze.

Doteraz nie je verejnosti celkom známe, prečo sa slovenská cirkev Bezáka zbavila.

Pre Vatikán je koniec

Kauza pre Vatikán skončila, tvrdí. Toto mu odkázali blízki ľudia z Vatikánu. Teraz sa sústredí na nové výzvy. Na otázku, či by chcel kandidovať za prezidenta, Bezák odvetil, že nie.

"Chrám zostal pre mňa zamknutý," uzaviera svoju kňažskú kapitolu Bezák. "Ja som po tých 5-6 rokoch pochopil, že je koniec. Nepočítajú so mnou."

Viac o téme: UčiteľKňazRóbert Bezák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu