Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO V slovenských kostoloch rozpútali štvavú kampaň, aká nemá obdobu: Mohamed je diabol!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Islamonline.sk)

BRATISLAVA - Slovensko vzala útokom ďalšia nenávistná kampaň proti islamu. Na city ľudí tentoraz pôsobí prostredníctvom letákov a kníh, ktorá vykresľuje islam v otrasnom svetle.

O letákoch informoval portál islamonline.sk. Vyskytovať sa majú po celom Slovensku a propagujú knihu, ktorá o prorokovi Mohamedovi hovorí ako o pekelnej bytosti, pričom Korán označuje za súbor oplzlostí a nenávisti.

Za vydaním knihy s názvom „Predchodca Antikrista? Pápeži a svätí svedčia proti islámu“ aj samotnými letákmi stojí Inštitút Leva XIII.. Ako mal tvrdiť na stránke Za kresťanské Slovensko, na fary rozoslali viac ako 1600 kníh, pričom vraj nezabudli ani na biskupov a politikov.

FOTO V slovenských kostoloch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Islamonline.sk)

Ako vysvetľuje portál, viac ako stostranová kniha je vlastne zbierkou „výrokov pápežov, cirkevných učencov a kresťanských svätcov na adresu islámu, muslimov a osobu proroka Muhammada". Pochádzajú pritom prevažne z obdobia stredoveku a križiackych výprav. 

Biskupi však knihu podľa týždenníka Plus 7 dní zamietli. „Podľa mojich informácií bola na túto knihu podaná žiadosť o imprimatur, avšak biskup ju zamietol,“ povedal hovorca Konferencie biskupov Slovenska Martin Kramara.

Nie je to prvýkrát, čo inštitút vedie pochybnú kampaň. Pred referendom za rodinu v roku 2015 si u Slovenskej pošty roznos propagačných letákov do schránok ľudí. Podpísaný bol ako „sused Tomáš Bielek", išlo však o zavádzajúcu kampaň s cieľom pomôcť Aliancii za rodinu.

Viac o téme: KampaňIslam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu