Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Kauza Bašternák pokračuje: Kontroverzný podnikateľ zatiaľ nevyužil to, čo mohol

Ladislav Bašternák
Ladislav Bašternák (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Polícia stále vyšetruje prípad podnikateľa Ladislava Bašternáka, ktorého obvinila pre zločin neodvedenia dane a poistného. Obvinený v tomto prípade zatiaľ nevyužil inštitút účinnej ľútosti, to znamená, že neuhradil škodu, ktorú mal podľa policajného vyšetrovateľa spôsobiť. Uviedol to hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

 „V uvedenej veci obvinenej osoby L. B. nebolo doposiaľ ukončené vyšetrovanie. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Prezídia Policajného zboru naďalej vykonáva úkony prípravného konania v zmysle Trestného poriadku. Doposiaľ nebol obvineným využitý inštitút účinnej ľútosti v zmysle Trestného zákona,“ povedal Wäldl. Vyšetrovateľ NAKA obvinil 17. marca tohto roka podnikateľa zo zločinu neodvedenia dane a poistného.

Viaceré médiá informovali, že Bašternák si v minulosti mohol uplatniť neprimeraný odpočet daní vo výške približne dva milióny eur v súvislosti s bytmi v komplexe Five Star Residence. Polícia v tejto veci začala minulý rok trestné stíhanie a vykonala niekoľko prehliadok.

Pri trestnom čine, z ktorého je podnikateľ obvinený, prichádza do úvahy inštitút účinnej ľútosti. Znamená to, že ak by obvinený uhradil škodu, ktorú mal spôsobiť, mohla by po splnení zákonných podmienok trestnosť jeho činu zaniknúť.

Viac o téme: DaňPolícia Ladislav Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu