Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kotleba čelí trestnému stíhaniu! Hrozia mu tri roky v base

Marián Kotleba Zobraziť galériu (2)
Marián Kotleba (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia obvinila šéfa ĽSNS a predsedu Banskobystrického kraja Mariana Kotlebu z trestného činu extrémizmu.

Kotleba sa mal podľa vyšetrovateľa dopustiť trestného činu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu práv a slobôd. "Hrozí mu šesť mesiacov až tri roky väzenia," píše web, ktorý pripomína, že ĽSNS v marci tohto roka rozdávala sociálne slabším rodinám šek v hodnote 1488. Číslo je symbolom nacistov. Polícia podľa webu tvrdí, že Kotleba týmto zneužil charitu a prezentoval sympatie k hnutiu, ktoré v minulosti hlásalo rasovú, etnickú, národnostnú a náboženskú nenávisť. Informuje o tom web pluska.sk.

Kotleba čelí trestnému stíhaniu!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Vlado Anjel, SITA)

Potvrdila to aj polícia

Polícia obvinila poslanca Národnej rady (NR) SR Mariana K. za prečin prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Uviedol to dnes hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

„Môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru dňa 20.7.2017 vzniesol obvinenie osobe M. K. za prečin prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Ďalšie informácie vzhľadom na prebiehajúce úkony trestného konania nie je možné poskytnúť,“ povedal Wäldl.

Kotleba ešte nevie, čo je predmetom obvinenia voči jeho osobe

Poslanec NR SR a predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba ešte nevie, čo je predmetom obvinenia voči jeho osobe. Ako dnes povedal na tlačovej besede, dozvedel sa o tom len z médií, keďže obvinenie mu ešte nebolo doručené. "Neviem, čo je predmetom, potrebujeme sa s tým oboznámiť."

Viac o téme: ExtrémizmusObvinenie Marián KotlebaĽSNS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu