Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Banky ohlasujú zmeny, zvyšujú poplatky: Šesť z nich ukázalo detaily, priplatíme si!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BRATISLAVA - Zákazníci niektorých bánk sa musia pripraviť na to, že si hlbšie siahnu do peňaženiek.

Ako informuje portál Finančná hitparáda, šesť bánk oznámilo zvyšovanie cien niektorých služieb. Niektoré do svojich cenníkov doplnili príplatky, iné zvyšujú poplatky za niektoré služby alebo zavádzajú nové. Odborníci tvrdia, že sa tak deje z viacerých dôvodov. 

Banky sa vraj pri zvýšení poplatkov za operácie, ktoré sa vykonávajú na pobočkách a s hotovosťou, snažia motivovať klientov k používaniu elektronických služieb. Dôvodom môže byť aj konkurenčné prostredie či fakt, že v čase nízkych úrokových sadzieb banky zarábajú na úrokoch menej a hľadajú iné spôsoby, ako si môžu zvýšiť príjmy. 

Unicredit Bank

- Zmeny platné od 1.8.2017.

- Výbery v hotovosti z účtu na obchodnom mieste sa zvýšia z 2 eur na 4 eurá.

- Za príkaz predložený na obchodnom mieste zaplatíte 4 eurá namiesto 1 eura.

- Žiadosť platiteľa o vrátenie SEPA inkasa stojí 4 eurá namiesto 1,3 eura.

- Vklad mincí nad 100 ks (prvých 100 ks bezplatne) stojí 0,2 eur za každých 10 začatých kusov mincí namiesto 0,1 eur za každých 10 začatých kusov mincí.

- Výmena bankoviek a mincí za iné nominály stojí 0,2 eur namiesto 0,1 eur.

- Za každý opakovaný prístup k bezpečnostnej schránke (viac ako jedenkrát v pracovnom dni) bude účtovať poplatok 5 eur. 

Tatra banka

- Zmeny platné od 31.8.2017.

- Spracovanie platby kartou za stávkovanie, lotériu a hazardné hry bude stáť 2,5 eur. Poplatok sa uplatňuje pri platbe kartou na POS termináli na platbu nad 50 eur. 

Prima Banka

- Zmeny platné od 1.8.2017.

- Banka doplnila  príplatok za prevod s inštrukciou na úhradu poplatkov „OUR“. Výška príplatku bude 1 %, minimálne 10 eur, maximálne 50 eur.

- Vydanie VASCO tokena na internet banking bude stáť 30 eur namiesto 10 eur. 

ČSOB

- Zmeny platné od 1.9.2017.

- Menia sa podmienky pri študentskom Fun účte. Mladí ľudia to, že študujú, už nemusia dokladovať banke na začiatku školského roka dokladovať. Potrebné je to po skončení školského roka, v ktorom dovŕši 19 rokov, a potom až v 24 rokoch.

Slovenská sporiteľňa

- Zmeny platné od 1.9.2017.

- Za elektronický urgentný prevod zaplatíte 8 eur namiesto 5 eur.

- Za urgentný prevod na obchodnom mieste zaplatíte 20 eur namiesto 5 eur.

- Zrušenie alebo zmena inkasa či inkasanta bude na pobočke stáť 2 eurá namiesto 1,5 eur.

- Vklad hotovosti na účet 3. osobou bude stáť 1,5 eur namiesto 1 eura.

- Výber hotovosti z účtu, účtu sporenia a vkladnej knižky bude stáť 3 eurá namiesto 2 eur.

- Hotovostné dobitie Space karty junior na pobočke bude stáť 3 eurá namiesto 0,5 eur.

- Pri poplatku za spracovanie transakcií v inej mene akoeurách je po novom stanovená maximálna hranica. Budú to 2% z transakcie, maximálne 3 eurá za transakciu, namiesto 2 % z transakcie.

- Rozšírený súbor poistenia k Spotrebnému úveru na čokoľvek bude stáť 5,20 % zo splátky úveru mesačne namiesto 4,60 % zo splátky úveru mesačne.

- Komplexný súbor poistenia k Spotrebnému úveru na čokoľvek bude stáť 7,50 % zo splátky úveru mesačne namiesto 6,70 % zo splátky úveru mesačne.

- Rozšírený súbor poistenia k Úveru na bývanie a Hypotekárnemu úver pre mladých bude stáť 10,10 % zo splátky úveru mesačne namiesto 9,00 % zo splátky úveru mesačne. 

- Komplexný súbor poistenia k Úveru na bývanie a Hypotekárnemu úver pre mladých bude stáť 11,90 % zo splátky úveru mesačne namiesto 10,70 % zo splátky úveru mesačne.

- Expresné doručenie zadržanej karty v bankomate banky (na základe žiadosti držiteľa karty, ktorý spôsobil zadržanie) bude stáť 25 eur.

- Vydanie potvrdenia súvisiace s bežným účtom, vkladnou knižkou, termínovaným vkladom (vkladovým účtom), so sporením a so zaisteným vkladom na žiadosť klienta bude stáť 7 eur namiesto 5 eur.

- Náhradný výpis (kópia výpisu) z účtu, účtu sporenia, vkladového účtu alebo vyhotovenie výpisu narastajúcich obratov na obchodnom mieste bude stáť 5 eur za výpis namiesto 3 eur za výpis.

Cetelem

- Výška poplatku za predčasné splatenie úveru bude 1 %, resp. 0,50 % z predčasne splatenej čiastky úveru namiesto 0 eur.

Viac o téme: CenyBanky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu