Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Petržalka sa dočká vlastnej tržnice: Ponúkne supermarket aj farmárske produkty

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Dan Balilty, File)

BRATISLAVA - Na Bratskej ulici v bratislavskej Petržalke by na jar budúceho roka mala vzniknúť mestská Petržalská tržnica. Zámerom projektu je podľa jeho autorov vytvoriť pre obyvateľov tejto mestskej časti priestor na rodinné nákupy spoločne v supermarkete i farmárskych prevádzkach

"Bude to miesto určené pre lokálnych výrobcov s čerstvými potravinami, farmárske obchody či sezónne stánky, gastro zónu, cukráreň, kaviareň s vonkajšou terasou, drogériu, lekáreň a iné služby," približuje projektová manažérka Katarína Lešková. Práve takáto možnosť miestnym obyvateľom chýba. Vyplývať to má aj z výsledkov prieskumu zo septembra minulého roka.

Petržalka sa dočká vlastnej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: petrzalskatrznica.sk)

Ten zároveň ukázal, že až 64 percent opýtaných by uvítalo viac pohybových aktivít pre deti. "Jedným zo zámerov projektu je preto vytvoriť detské centrum – zónu pre deti, detské krúžky a aktivity," doplnila Lešková. Pri budove novej Petržalskej tržnice by sa malo zachovať parkovisko s kapacitou takmer 140 miest. Bližšie informácie sú na webovej stránke www.petrzalskatrznica.sk.

Viac o téme: TržnicaPetržalka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu