Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prechádzka so psom pri Zlatých Moravciach sa zmenila na rodinnú drámu: Poľovník zabíjal

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook)

ZLATÉ MORAVCE - Štrnásť brokov v krku a srdci. Toľko schytal psík, ktorého mal zastreliť vysokopostavený poľovník a udajne bývalý policajt. Pri škandalóznej streľbe podľa majiteľky bol dokonca ohrozený jej muž, ktorý psa sprevádzal. Údajný strelec však tvrdí, že celé to bolo inak.

Celý incident, ktorý sa odohral minulý piatok, opísala Denisa na Facebooku. Bráni sa, že ich pes bol riadne označený obojkom a v doprovode osoby. Nepochopiteľná streľba mala vyvrcholiť smrťou ich domáceho miláčika. "Strieľal v blízkosti obývanej oblasti. Pes nikoho neohrozoval, nikdy na nikoho nezaútočil, nepoľoval na zver a ani sa v danom okamihu nijaká zver v jeho blízkosti nenachádzala," opisuje Denisa škandalóznu streľbu.

Prechádzka so psom pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Podľa nej dokonca porušil strelec niekoľko zákonov. Vie aj, o koho ide. Je to podľa nej vysokopostavený poľovník a šéf poľovníckeho združenia Čelár Hostie - Jedľové Kostoľany nachádzajúceho sa pri Zlatých Moravciach. Zároveň tvrdí, že ide o bývalého policajta. "Zabil ho človek, ktorý je bývalý vysoko postavený policajt v Nitrianskom kraji. Ide už o 6-ty prípad zabitia od tohto človeka," informuje Denisa.

Prechádzka so psom pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív)

"Psa len smrteľne postrelil a nechal ho tak. Pes následne v bolestiach umieral. Mal 14 brokov v krku a jeden v srdci. Pán poznal psa aj doprovod a po streľbe prišiel ešte k doprovodnej osobe a povedal, že to on zastrelil psa," prezrádza ďalšie detaily.

Röntgenová snímka zastreleného psa
Zobraziť galériu (4)
Röntgenová snímka zastreleného psa  (Zdroj: Facebook)

Status Slovákov poriadne zaujal. Zdieľaný bol až takmer 17-tisíc krát a zaznamenal až 2 tisíc komentárov. Podrobne tiež zmapovala, kde sa celá udalosť odohrala. Na mape je vyznačené miesto strelca uvedeného Denisou. V bode naľavo sa mal nachádzať pes.

Prechádzka so psom pri
Zobraziť galériu (4)

Ako na záver napísala, týmto statusom chcela upozorniť na dotyčného strelca, aby ďalej nepáchal podobné skutky. Tiež vyzvala, aby sa jej ozvali ľudia s podobným príbehom a zakončila, že incident bude riešiť jej manžel.

Celkom inak

Topky získali aj stanovisko údajného strelca. „Udalosť, tak ako je popísaná na stránke Facebook, je nepravdivá a maximálne zavádzajúca. Udalosť, tak ako sa v skutočnosti stala, je zadokumentovaná a podrobne popísaná orgánmi činnými v trestnom konaní,“ znela strohá reakcia bez odpovedí na ďalšie otázky týkajúce sa incidentu.

Polícia koná

Isté je však to, že celú vec už riešia policajti. Z ich odpovede zrejme vyplýva, že obe strany na seba podali trestné oznámenie. "Policia v pripade koná. Vec riešime ako priestupok proti občianskemu  spolunažívaniu a aj ako podozrenie z trestného činu ohovárania," zareagovala pre Topky hovorkyňa nitrianskych policjatov Renáta Čuháková.

Viac o téme: PesStreľbaPoľovník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu