Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Tatrách vraj pôsobia paranormálne sily: Zmizlo už 40 ľudí, najzáhadnejší prípad z hôr

Vysoké Tatry Zobraziť galériu (4)
Vysoké Tatry (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

VYSOKÉ TATRY – Od začiatku minulého storočia až podnes sa v Tatrách záhadne stratilo okolo 40 ľudí. Ich telá nikdy nenašli. Podľa bývalého dôstojníka pohraničnej slovensko-poľskej stráže súvisia nevysvetliteľné zmiznutia najmä s dvomi tatranskými oblasťami. Výskumníci paranormálnych javov veria, že by mohlo ísť o pôsobenie nadprirodzených síl.

Poliak Robert Leszniakiewicz pracoval dlhých 25 rokov ako hraničný strážca na rozhraní slovenského a poľského územia. Ako povedal v reportáži TV JOJ, počas jeho pôsobenia v pohraničnej stráži sa stretol s viacerými nevyjasnenými prípadmi zmiznutí. Najčastejšie išlo o oblasť Červených vrchov a okolie Morského oka. O tých, ktorí sa v týchto tatranských lokalitách stratili bez stopy, dodnes nikto nič nevie.

Chaos v Tatrách, zmätení turisti: Po 13 rokoch sa zistilo, že najdôležitejší dokument neplatí

Podľa horských záchranárov je však možné, že ak sa turista pošmykne a spadne medzi kosodrevinu, jeho telo už nájsť nemusia. „Často nachádzame len ohryzené ostatky alebo kosti,“ komentoval Andrzej Maciata.

V Tatrách vraj pôsobia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

V Tatrách vraj pôsobia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

Podľa slovenského spisovateľa a výskumníka paranormálnych javov Miloša Jesenského by mohlo ísť o pôsobenie vyšších časopriestorových síl. Hoci sa väčšina záhadných zmiznutí udiala na poľskej strane Tatier, na jedno si pamätajú aj Slováci. Ako spresnil Leszniakiewicz, v minulosti pri Batizovskom plese zomreli traja muži a ich mysteriózna smrť vydesila aj políciu. Zo skupiny prežila len žena, ktorá smrť trojice nedokázala logickým spôsobom vysvetliť. Príčinu sa vraj nepodarilo nájsť ani vyšetrovateľom.

Batizovské pleso, pri ktorom záhadne zomreli traja muži.
Zobraziť galériu (4)
Batizovské pleso, pri ktorom záhadne zomreli traja muži.  (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

 

 

Viac o téme: Záhadné zmiznutieParanormálne javyTatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu