Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Za novú techniku vysolia 100 miliónov!

V bardejovskom regióne bude s novou technikou jazdiť vodič Ján Plevka (45).
V bardejovskom regióne bude s novou technikou jazdiť vodič Ján Plevka (45).

PREŠOVSKÝ KRAJ - Cestári sa už teraz pripravujú na zimu. V Prešovskom kraji im počas tohto leta pribudne špeciálna technika na zimnú údržbu za 100 miliónov korún. Prvé tri sypače, každý v hodnote 6,9 milióna, už majú v garážach.

„S takouto technikou sa bude robiť kvalitnejšie ako doteraz,“ pochvaľoval si Ján Plevka (45), ktorý bude v zime so sypačom brázdiť cesty v bardejovskom regióne. Pozdávalo sa mu najmä to, že už na vozovky nebude musieť sypať len soľ. Nové autá sú totiž vybavené nádržami, s ktorých pomocou možno odstraňovať sneh a ľad aj so soľným roztokom. „Kým soľ je účinná asi do -6 stupňov Celzia, soľný roztok pomáha až do teploty -15 stupňov,“ vysvetlil nám J. Plevka.

Nových sypačov má byť celkovo dvanásť. „Okrem toho kúpime aj sedem univerzálnych nakladačov a jeden špeciálny stroj, takzvaný autogréder pre potreby podtatranskej oblasti na odstraňovanie ľadových hrboľov z vozoviek,“ povedal nám riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Vladimír Kozák. V celom Prešovskom kraji je k dispozícii 142 sypačov na zimnú údržbu. Najviac (34) pôsobí v popradskej oblasti. Priemerný vek strojov je 22 rokov. Najstaršie chcú vyradiť a dielce použiť na opravu ostatných.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu